Lakeuden laidalta

2 min lukuaika

Podcast

Lakeuden laidalta -podcast on tuotettu maatalousyritysten jatkuvuuden turvaamiseksi. Podcastista saat tietoa siitä, miten varautumalla ja ennakoimalla vältyt putoamasta yrittäjyyden sudenkuoppiin. Käsittelyssämme ovat talouden eri osa-alueet, elämän käännekohtiin liittyvät juridiset asiakirjat sekä henkisten voimavarojen riittävyys.

Lakeudenlaidalta kansi

1. Onnistuneessa spv:ssä suut on saatava auki

(26.4.2024) Sukupolvenvaihdoksessa on mietittävä niin motivaatiotekijät kuin tilan elinvoimaisuus. Prosessin aikana moni asia voi muuttua. Miia Lenkkeri-Tammisen haastateltavana ovat omistajanvaihdosasiantuntijat Ella Harju-Kivistö ja Henriikka Jaatinen. Podcast on osa Maatilan varautuminen -hanketta.

2. Eron varalle tehty sopimus suojaa osapuolet

(26.4.2024) Tilaa jatkavan nuorenparin sopimukset sukutilan jatkuvuuden turvaamiseksi. Kannattaako tehdä avio- tai avoehto vai sopimus eron varalle? Mihin tarvitaan edunvalvontavaltakirjaa? Miia Lenkkeri-Tammisen haastateltavana ovat omistajanvaihdosasiantuntijat Ella Harju-Kivistö ja Henriikka Jaatinen. Podcast on osa Maatilan varautuminen -hanketta.

3. Nostetaan avioehto pöydälle - keskustellen

(26.4.2024) Avioehdon voi tehdä sekä eron että kuoleman varalle. Mitä muuta avioehtoa laatiessa tulee ottaa huomioon? Vai onko ositussopimus reilumpi eri osapuolille? Miia Lenkkeri-Tammisen haastateltavana ovat omistajanvaihdosasiantuntijat Ella Harju-Kivistö ja Henriikka Jaatinen. Podcast on osa Maatilan varautuminen -hanketta.

4. Yhtymä on joukko sovittavia asioita

(26.4.2024) Yhtymäsopimus on osapuolten yhdessä tekemä kirjallinen sopimus, johon kannattaa varata aikaa. Sopimukseen kirjataan mm. maatilayrityksen tulevaisuuden tavoitteet, vastuut ja tulonjako. Miia Lenkkeri-Tammisen haastateltavana ovat omistajanvaihdosasiantuntijat Ella Harju-Kivistö ja Henriikka Jaatinen. Podcast on osa Maatilan varautuminen -hanketta.

5. Testamentti on ajankohtainen aina

(26.4.2024) Kuolemantapauksessa ennalta tehdyt asiakirjat helpottavat omaisuuden jakoa lesken ja rintaperillisten kesken. Miia Lenkkeri-Tammisen haastateltavana ovat omistajanvaihdosasiantuntijat Ella Harju-Kivistö ja Henriikka Jaatinen. Podcast on osa Maatilan varautuminen -hanketta.

6. Miten voit asteikolla: oikein hyvin – huonosti, vai hyvin huonosti?

(26.4.2024) Maatilayrittäjät tekevät tärkeää työtä, mutta on syytä muistaa myös muu elämä. Voimavarojen hiipuessa avun hakeminen on nykypäivää. Yksin ei pidä jäädä. Mari Viljanmaan haastateltavana kasvun ja uudistumisen asiantuntija Jari Hautamäki.

7. Saisipa tästäkin työstä joskus palkkaa

(26.4.2024) Kiinnostus oman yrityksen talousasioihin tulee olla jatkuvaa ja ennakoivaa. Tilan talouden johtamisessa tulee miettiä tavoitteita ja strategiaa. Timo Pajulan haastateltavana taloushallinnon ja yhtiöittämisen asiantuntija Marjut Luoma ja talousasiantuntija Mirva Pietilä.

8. Mihin eurot katoavat?

(26.4.2024) Kirjanpito on pakollista, mutta se on myös hyödyllinen osa yrityksen talouden hallintaa. Timo Pajulan haastateltavana taloushallinnon ja yhtiöittämisen asiantuntija Marjut Luoma ja talousasiantuntija Mirva Pietilä.

9. Uhkaako eurojasi uuden raudan kimallus vai korkojen kopsutus?

(7.5.2024) Miten varautua talouden uhkakuviin? Maatilayrittäjä ei voi vaikuttaa toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin, mutta mihin hän voi vaikuttaa ja miten? Kuuntele, mitä aiheesta pohtivat Marjut Luoman johdolla talouden ja johtamisen asiantuntija Timo Pajula ja talousasiantuntija Mirva Pietilä.