Laitetaanko kahvit, lohikeitto vai koko yritys?

2 min lukuaika

Referenssit

ProAgria Lappi neuvoo ja opastaa suositun Potkuriparkin yrittäjää Arja Niesniemeä, kun hän navigoi kohti onnistunutta omistajanvaihdosta.

Yrittäjä Arja Niesniemi on hyödyntänyt ProAgrian yrityspalveluita.

Rovaniemen ja Sodankylän välillä Raudanjoella toimiva matkamuistomyymälä-kahvila Potkuriparkki on myynnissä. Yrittäjä Arja Niesniemi on toiminut paikan yrittäjänä reilut 16 vuotta, ja nyt on tullut aika hakea toiminnalle jatkajaa.

Niesniemen Potkuriparkki on kuuluisa pysähdyspaikka pohjoisen matkailijoille. Erityisesti tunnettu se on erinomaisesta kalakeitostaan. Potkuriparkki toimii kaksiosaisessa kiinteistössä. Myymälä-kahvilan noin 230 neliötä ovat remonttien jäljiltä hyvässä kunnossa, kuten myös kiinteistöön kuuluva noin 65 neliön asuinkaksio.

- Jatkajalla on tästä hyvä pohja lähteä kehittämään liiketoimintaa valmiilla liikevaihdolla ja asiakassuhteilla, Niesniemi kertoo.

Vauhtia ProAgrialta

Arja Niesniemi hankki apuja omistajanvaihdoksen tekemiseen ProAgria Lapilta ja Lapin Yrittäjiltä, joilla on yhteinen intressi Lapin maaseudun yritysten elinvoimaisuuden säilyttämisessä.

Lapissa noin 3 000 pk- ja mikroyritystä on vaihtamassa omistajaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

- Omistajavaihdosten helpottamiseksi olemme muun muassa järjestämässä 14. lokakuuta tapahtumaa Tulevaisuus on yrittämisen arvoinen – Osta yritys Lapista. Tapahtuman rinnalla myynnissä olevista yrityksistä löytyy lisätietoa www.yrityslapista.fi, joka toimii yrittäjien näkyvyyden parantamiseksi, Lapin Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori Marko Merkkiniemi kertoo.

Kokonaisvaltaista palvelua

ProAgria Lapin toiminnassa maaseudun yritysten tarve omistajanvaihdoksille on tunnistettu.

- Usein pienen yrityksen tapauksessa kyseessä ei ole niinkään yrityksen myyminen, vaan yrittäjän rekrytointi kertoo yritysasiantuntija Johannes Vallivaara ProAgria Lapista.

ProAgria Lapin rooli on ennen kaikkea toimia yrittäjän tukena myyntiprosessin suunnittelusta aina kaupan tekoon saakka. Autamme myös tarvittaessa ostajan rahoituksen järjestelyissä.

- Osaltamme varmistamme sen, että jatkaja saa parhaat mahdolliset eväät siirtyä yrittäjyyteen.

Arja Niesniemi on ollut tyytyväinen saamaansa apuun.

- Myymisen kannalta on todella kätevää, kun yrityksen taloudesta ja toiminnasta on faktat paperilla, hän kiittelee.