Koskimäen tilalla strategia pitää jalat maassa

2 min lukuaika

Referenssit

Koskimaen tila

Strategia pitää Koskimäen tilan arjen vakaana. Jo vuosikymmeniä sitten tilalla on luotu strategia jota on päivitetty toimintaympäristön muutosten mukaan,

kertovat Sanna ja Janne Koskimäki sekä tuleva jatkaja Eino Koskimäki evijärveläiseltä maitotilalta. He kiittelevät ProAgrian johtamispalveluita siitä, että strategia on tullut kirjattua myös ylös. Siihen palataan arkisesti kahvipöydän äärellä, aina kun jotakin strategiaan liittyvää tulee vastaan.

”Sen avulla huonoinakin päivinä muistaa, mitä on suunniteltu. Se on runko kaikelle tekemiselle. Muuttuva maailma ja muutos on jotenkin pysyvää, johon on aina reagoitava oikeaan aikaan ja ennakoiden tulevaa. Tavoitteena on pyrkiä mahdollisimman kannattavaan maitotuotokseen sekä satotasoon pellolla. Investointi haukkaa niin runsaasti euroja, että siihen pitää varautua huolehtimalla että tase kestää.”

Investointi on tuoreena mielessä tilalla.

”Meidän tuorein investointi on hiekkaparsipihatto. Hiekkaparret ovat olleet iloinen yllätys toimivuudellaan, koska ne ovat tuoneet eläimille paljon hyvää vähentyneiden terveysongelmien myötä. Eläinten hyvinvointi on aivan eri levelillä kun saavat maata hiekassa”, kertoo Sanna Koskimäki.

Uusi pihatto on laittanut myös yrittäjien arjen uusiksi.

” Automaattilypsy on joustavampaa, kun ennen piti olla kellontarkasti navetassa. Arjen aikataulut ja systeemit menivät uusiksi. Tekniikka ja automatikkaa säästää askelia. Olemme siirtyneet työvuoroihin, ja nyt pystymme erottamaan työn ja vapaa-ajan. Se tuntuu hyvältä, ettei aina tarvitse olla töissä”, kertoo Eino Koskimäki.

ProAgrian henkilöstöjohtamisen asiantuntija on sparrannut tilaa työyhteisön arjen sujuvuuteen liittyen. Yhdessä on selkeytetty työvuorolistoja ja konkreettisesti katsottua mitä kaikkea työtä on tulossa, ja kuinka ne kirjataan. Apuna arjessa on muun muassa valkotaulu, jonne kirjataan navetan tapahtumia. Tila on ulkoistanut joitakin töitä, sekin tuo kevennystä työhuippuihin.

”Kaikkea ei haluta tehdä itse jo ihan ajankäytöllisistä syistä. Hyvää palvelua ollaan ProAgrialta saatu. Esimerkiksi investointia tehdessä ympäristölupahakemuksen kokoaminen, liiketoimintasuunnitelma ja Likvi-laskelmat olivat meille korvaamatonta apua. Visussakin on niin paljon asiaa ja huomioitavaa, että veisi kohtuuttomasti aikaa, jos itse tekisi”, kertoo Janne Koskimäki.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä