Kesätyö neuvonta-alan näköalapaikalla

2 min lukuaika

Uratarinat

Moni proagrialainen on aloittanut uransa harjoittelussa ProAgrialla. Joka kesä ProAgria keskuksissa kautta maan työskentelee sekä agrologi- että agronomiopiskelijoita kerryttämässä osaamistaan alan töitä varten.

Taru Luomajarvi
Taru Luomajärvi sai opintonsa päätökseen kesätyön aikana ProAgria Etelä-Pohjanmaalla. Kesän aikana osaamispatteristoon tuli valtavasti uusia taitoja ja näkökulmia.

"Kesätyö ProAgrialla oli konkreettinen työ maatalouden parissa. Työni alkuvaiheilla julkaistiin uuden tukikauden viimeisiä tukiehtoja. Kaikille tuli hurjasti uutta ja muutoksia oli edessä. Periaatteessa harjoittelun aloitus tässä murrosvaiheessa oli haastava vaihe hypätä ProAgrian töiden kelkkaan, kun kenelläkään ei ollut valmiita vastauksia tarjota kysymyksiini. Toisaalta ainutlaatuinen ohjelmakauden aloitusaika oli tilaisuus opetella uutta oli juuri täydellinen.

Kesä 2023 tarjosikin aitiopaikan maatalouden nykyhetkeen ja näytti minulle mitä viljelijältä vaaditaan. Tein töitä  erityisesti oman osaamisalani piirissä luomutuotannon tehtävissä. Luomusuunnittelun ja -kirjanpidon ohessa sain tutustua monipuolisesti muihinkin talomme työtehtäviin, kuten ruiskuntestauksiin, viljelytarkastuksiin, viestintään, hanketyöhön ja ympäristösopimuksiin. Pidin työn monipuolisuudesta ja vaihtelevista työpäivistä. Hybridityö ja liukuva työaika mahdollistivat omaan kesääni joustavan aikataulutuksen.

Substanssiosaamisen kertyminen on aina hienoa ja suotavaa, mutta parasta tässäkin työssä ProAgrialla ovat olleet työkaverit. Laajassa porukassa on valtava osaaminen, josta ammentaa tukea omaan työhön, rentoja kahvihetkiä unohtamatta.

Suosittelen kesätyötä ProAgrialla, sillä työ tarjoaa hurjasti laaja-alaista osaamista maatalouden ja neuvonnan alalta, vaikka aiempaakin kokemusta olisi. Työ sopii maatalousalan osaajille ja opiskelijoille, jotka tulevat toimeen ihmisten kanssa ja haluavat työllään olevan merkitystä. Itse hakeuduin ProAgrialle sillä halusin päästä työskentelemään luomutuotannon neuvonnan tehtävissä ja niitä ProAgria Etelä-Pohjanmaa tarjosi.

Kokonaisuudessaan minulla oli siis erittäin opettavainen ja hyödyllinen kesätyö, joka tarjosi monipuolista osaamista tulevaisuuteen!"

Taru Luomajärvi, joka valmistui harjoittelunsa aikana MMM:ksi