Kasvukausi podcast

1 min lukuaika

Podcast· Kasvintuotanto

Kasvukausi podcast-sarjassa Laura Jäntti ja Tage Stam keskustelevat kasvukauden aikaisista tapahtumista pellolla kahdella eri lohkolla.

Kasvukausipodcastnettiartikkeli 0

Havainnointien teko on meille kaikille tuttua, mutta mitä jos ottaisit yhden tai useamman seurantalohkon säännölliseen tarkkailuun kasvukauden ajaksi? Jaa niin miksi? Uskomme, että tarkemmalla tarkkailulla syntyy uusia ajatuksia ja oivalluksia aiheista, joita kohtaat omilla lohkoillasi. Tervetuloa kuuntelemaan Kasvukausi podcastia!

Kasvukausi podcast-sarjassa keskustellaan kasvukauden aikaisista tapahtumista pellolla. Seuraamme kahta erillistä lohkoa, jotka sijaitsevat Pirkanmaalla ja Kymenlaaksossa. Jaksoissa syvennymme lohkojen viljelyhistoriaan ja käymme läpi niille tehtyjä toimenpiteitä sekä seuraamme tämän kasvukauden kehittymistä puinteihin saakka. Podcastin tuottaa ELINA II -hanke.

Podcastissa keskustelevat asiantuntijamme Tage Stam ja Laura Jäntti.

Jakso 1

Ensimmäisessä jaksossa käydän läpi seurantalohkojen viljelyhistoriaa ja mistä havainnoinnit on hyvä aloittaa.

Jakso 2

Jaksossa pureudumme seurantalohkojen viljavuusanalyyseihin havainnointien ohella. Pohdimme hieman, kuinka viljavuusanalyysejä voisi tarkastella.

Jakso 3

Jaksossa tarkastelemme maan rakennetta ja arvioimme kasvustoa.

Jakso 4

Jaksossa keskustellaan siitä, miksi tilalla kannattaa hyödyntää satelliittikuvia. Pohdimme kuvien tuottamaa lisäarvoa ja tarkastelemme myös tämänhetkistä tauti- ja rikkatilannetta.

Jakso 5

Jaksossa keskustellaan puintiajankohdan havainnoista ja kerrataan, mitä kesästä on opittu.