Kasvinsuojelututkinnon voi suorittaa nyt sähköisenä verkossa

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgrian uusi palvelu tarjoaa vaihtoehdon suorittaa kasvinsuojelututkinto sähköisesti.

Kasvinsuojelututkintoartikkeli

Sähköinen kasvinsuojelututkinto tarjoaa vaihtoehdon suorittaa ammattimaiseen kasvinsuojeluaineiden käyttöön vaadittava kasvinsuojelututkinto. Sen voi ostaa ja suorittaa netissä. Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat heti todistuksen sähköpostiisi. Tentin voi tällä hetkellä suorittaa vain suomenkielellä. Palvelu on nyt avoinna täällä.

Hyväksytystä tutkinnosta todistus heti hyödynnettäväksi

Tutkinto on mahdollista suorittaa heti tai kahden viikon sisällä ostohetkestä. Tentin hyväksytyn suorituksen jälkeen saa tutkintotodistuksen saman tien käyttöönsä ladattavana pdf-tiedostona suoraan sähköpostiin. Tentti sisältää kysymyksiä peltoviljely-, puutarha- ja metsätuotannon kasvinsuojelusta.

Sähköinen kasvinsuojelututkinto maksaa 50 euroa sisältäen alvin. Tällä hinnalla saa suorittaa tutkinnon ja uusia sen kahden viikon sisällä, ellei ensimmäisestä pääse läpi.

Tentin voit maksaa kaikilla yleisesti tunnetuilla verkkokapankkitunnuksilla. Tentin suorittamiseen tarvittavan vahvan tunnistautumisen voit tehdä seuraavilla verkkopankkitunnuksilla: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSp, OP, POP Pankki, S-pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken ja Mobiilivarmenne.

Kasvinsuojelukoulutuksista ajantasaisin tieto

Sähköisen kasvinsuojelututkinnon rinnalla kannattaa edelleen hyödyntää järjestämiämme kasvinsuojelukoulutuksia. Niissä saat ajantasaisimman tiedon kasvinsuojelusta viljelyysi. Seuraa järjestettäviä kasvinsuojelukoulutuksia täältä. Voit myös hyödyntää myös Neuvo 2020 -rahaa kasvinsuojelusuunnitelman tekemiseen.

Palvelu tehty ProAgrian ja Mtechin yhteistyönä

Sähköinen kasvinsuojelututkintojärjestelmä on tehty laajana yhteistyönä. Pohjalla on ProAgrian pitkäaikainen osaaminen kasvinsuojelukoulutuksista ja -tutkinnoista. Vastuullisena tutkinnon järjestäjätahona toimii ensi vaiheessa ProAgria Oulun kasvinsuojelukouluttajat palvelupäällikkö Juha Sohlon johdolla.. Teknisestä toteutuksesta vastaa Mtech Oy.