Investointituesta vauhtia yritystoiminnan kehittämiseen

2 min lukuaika

Referenssit

Yritys voi saada investointitukea myös toimiessaan kaava-alueella.

Dsc04657
Kymenlaaksolainen Palviliha Oy on jo vuosikymmenten ajan valmistanut Kouvolan Korialla aitoa saunapalvia, leikkeleitä ja makkaroita vankalla kokemuksella. Tarkoin valmisteltu sukupolvenvaihdos saatettiin loppuun alkuvuodesta 2016. Jo vaihdoksen aikana varautuivat tuoreet yrittäjät Heidi Linnala ja Ville Ruuda uusien ajatusten mukaisiin investointeihin.
- Alustavien ajatusten kanssa kävimme vuoden 2016 alussa Kouvola Innovationissa, jossa Leena Gardemeister kertoi meille mm. maaseudun kohdennetusta investointituesta. Oli miellyttävä yllätys, että yritys voisi saada hyväksyttyihin kustannuksiin investointitukea, vaikka toimiikin kaava-alueella. Sukupolvenvaihdoksen jälkeisissä investoinneissa kaikki rahallinen tuki on tervetullutta.

Yritysasiantuntija avuksi hakuprosessiin

Asiat etenivät tuon tiedon jälkeen sujuvasti. Leenan vinkistä ProAgria Etelä-Suomen yritysasiantuntija Jukka Ikonen otti yhteyttä. Paikan päällä Palvilihan toimitilassa yrittäjät kävivät Jukan kanssa yksityiskohdat investointituen hakuprosessista ja tarvittavista liitteistä.
Huhtikuussa valmistuivat tarvittavat laskelmat, liiketoimintasuunnitelma, kustannusarviot.
- Tarjoukset investoinneista oli myös hankittu, joten jätimme hakemuksen sähköisessä muodossa. Hakemus kohdistui uuden keittouunin hankintaan sekä tehdasmyymälän laajennukseen. Sähköistä hakemusta oli kätevä täydennellä ja Jukka avusti sähköisen hakemuksen hiomista.
Investointitukihakemus tuli vireille huhtikuun lopulla ja pääsimme tilaamaan uuden keittouunin. Keittouuni otettiin käyttöön kesällä.
Tehdasmyymälän laajennustyö aloitettiin syksyllä. Uusiin ja isompiin tiloihin yrittäjät pääsivät palvelemaan asiakkaita joulukuun toisella viikolla juuri joulusesongin alla.

Ottakaa selkoa ja hakekaa investointitukea

- Investointituen hakemiseen ja myönnetyn tuen maksatukseen vaadittiin melkoinen nippu papereita, mutta ProAgrialta ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta sai selkeät ohjeet vaadittavista papereista. Samalla tuli vielä tarkennetuksi omia suunnitelmia sekä laskelmia. Hakemuksen ohjaus ja hionta oli meille maksutonta Yhteistyöllä kilpailukykyä -hankkeen turvin.
- Kannustamme muitakin yrittäjiä ottamaan selkoa maaseudun investointituesta ja rohkaisemme reippaasti hakemaan tukea tulevaisuuden investointeihin, Heidi Linnala ja Ville Ruuda viestittävät.