Haitallisten vieraskasvilajien vähemmän tunnetut torjuntamenetelmät

1 min lukuaika

Podcast

Podcastissa ProAgria Etelä- ja Keski-Pohjanmaan MKN maiseman asiantuntijat keskustelevat haitallisten vieraslajien vähemmän tunnetuista torjuntakeinoista. Keskusteluissa käsitellään sitä, mitä torjuntamenetelmistä on opittu, millaisiin kohteisiin ja mille vieraslajeille ne voisivat soveltua, sekä käyttöä mahdollisesti rajoittavia seikkoja. Podcast-sarjan on tuottanut Viisasta vesiensuojelua -hanke.

Haitallisten vieraskasvilajien vähemmän tunnetut torjuntamenetelmät -podcast

Jakso 1: Koivutisle, purppuranahakkasieni ja vuohilaidunnus

(4.1.2024) Mitä on havaittu koivutisleen käytöstä jättiputken torjunnassa? Miten purppuranahakkasieni torjuu kurtturuusua? Mitä opittiin vuohilaidunnuksesta, jonka avulla torjuttiin jättipalsamia? Keskustelussa mukana MKN maisema- ja ympäristöasiantuntijat Marika Turpeinen ProAgria Etelä-Pohjanmaasta ja Anu Ainasoja ProAgria Keski-Pohjanmaasta. Äänitys on tehty joulukuussa 2023 Viisasta vesiensuojelua -hankkeessa.

Jakso 2: Pelargonihappo, etikkahappo ja kuumavesihöyry

(4.1.2024) Miten pelargoni- ja etikkahapot toimivat haitallisten vieraslajien torjunnassa? Millaisia mahdollisuuksia kuumaverihöyrykäsittely tarjoaa vieraskasvien torjuntaan? Keskustelussa mukana MKN maisema- ja ympäristöasiantuntijat Anu Ainasoja ProAgria Keski-Pohjanmaasta ja Marika Turpeinen ProAgria Etelä-Pohjanmaasta. Äänitys on tehty joulukuussa 2023 Viisasta vesiensuojelua -hankkeessa.

Logot