Eteläpohjalaisia maatalousyrittäjiä valmennetaan tulevaisuustiedolla

2 min lukuaika

Uutinen

Asiantuntija ja asiakas kuva sampo luukkainen

Tulevaisuusvalmennus alkaa Etelä-Pohjanmaalla tammikuussa 2023

ProAgria Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa ja LähiTapiola kouluttavat keväällä 2023 maatalousyrittäjiä. Tulevaisuusvalmennus-nimiseen kokonaisuuteen on kerätty tietoa, joiden avulla yrittäjät pystyvät vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin.

”Kyse on räätälöidystä valmennuksesta. Ensimmäistä kertaa samalla tarjottimella on ProAgrian, S-Ryhmän ja LähiTapiolan hallussa oleva tieto, jonka avulla pystytään pohtimaan tulevia valintoja. Itse arvostan asiakkaidemme arjen tuntevana mahdollisuutta päästä samaan pöytään kaupan kanssa keskustelemaan asioista pellosta kaupan hyllyn kautta pöytään asti”, kertoo ProAgria Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Henri Honkala.

Valmennuksen teemoina ovat johtaminen ja strategia, ilmasto- ja hiiliasiat sekä asiakaskäyttäytyminen.

”Valmennuksessa syvennytään osittain samoihin teemoihin, mihin uusi tukipolitiikka ajaa toimintaa”, kertovat Tulevaisuusvalmentajat Perttu Perälä ja Tuomas Pennala ProAgria Etelä-Pohjanmaalta.

”Otetaan esimerkiksi hiilensidonta. Maatiloilla voidaan hidastaa ilmastonmuutoksen etenemistä merkittävästi. Tavoitteena on sitoa hiiltä noin 600 kg/hehtaari. Tuotantokustannusten nousu on haastavaa. Jos tiloilla saadaan toimenpiteet toimimaan, voidaan hiiliviljelyllä laittaa kustannukset kuriin ja sitä kautta satotasot kovemmiksi. Kaupan päälle sään ääri-ilmiöihin varautuminen parantuu samoilla toimenpiteillä, koska hyvärakenteinen, multava peltomaa kestää paremmin sekä kuivaa että märkää”.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen pitää valmennusta merkittävänä keskusteluyhteytenä S-ryhmän, osuuskauppojen ja tuottajien välillä.

”Tämä on tärkeä osa meidän roolistamme elintarvikeketjussa”.

Tulevaisuusvalmennus alkaa Etelä-Pohjanmaalla tammikuussa. Valmennuskokonaisuus järjestetään pääasiassa livetapaamisina. Lue lisää ja ilmoittaudu proagria.fi/tulevaisuusvalmennus

ProAgria Etelä-Pohjanmaa on maatilayrittäjiä palveleva asiantuntijaorganisaatio ja lisäarvoa luova kumppani. Organisaatiossa on Etelä-Pohjanmaalla töissä yli 80 Suomen parasta alan asiantuntijaa. ProAgria tähtää siihen, että asiakas saa parhaan asiakaskokemuksen liiketoiminnan kehittämiseen. Meille tärkeää on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on 92 000 asiakasomistajan omistama osuustoiminnallinen vähittäiskaupan monialayritys. Toimialamme ovat marketkauppa, liikennekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa. Meillä on 70 toimipaikkaa, joissa työllistämme yli 1 200 eteläpohjalaista. Tuotamme kilpailukykyisesti ja kannattavasti monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajillemme. Myyntimme vuonna 2021 oli yli 514 miljoonaa euroa. Eepeen asiakasomistajuus on kestävä arvovalinta. Vuonna 2021 palkitsimme asiakasomistajiamme yhteensä 16,3 miljoonalla eurolla. Missiomme on tehdä alueestamme paremman paikan elää.