Eteläpohjalaisen maatalouden eteen töitä tehneille tunnustuspalkinnot

2 min lukuaika

Uutinen

Tunnustuspalkinnot 2022
Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2022 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa tänään. Kuvassa palkituista eturivissä maaseutupäällikkö Reijo Hämäläinen (Kurikka), toimistosihteeri Maija Lemettinen (Seinäjoki) ja Harjulan Maito Oy:n Marko Hautamäki ja Jukka Teppo.

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2022 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa tänään. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Vuoden 2022 tunnustuspalkinnot ojennettiin maaseutupäällikkö Reijo Hämäläiselle (Kurikka), Harjulan Maito Oy:n yrittäjille Marko Hautamäelle ja Jukka Teppolle (Kortesjärvi), Valkoisen puun yrittäjille Kirsi ja Mark Heidtille ja toimistosihteeri Maija Lemettiselle (Seinäjoki).

Maaseutupäällikkö Reijo Hämäläinen on tehnyt pitkän uran kunnallisessa maaseutuhallinnossa. Nykyisessä tehtävässään Kurikan maaseutupäällikkönä Reijo Hämäläinen on työssään vahvasti edistänyt alueen maatilojen kehittämistä ja kriisitilanteisiin varautumista. Hän on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä ProAgrian kanssa. Yhteisissä projekteissa kurikkalaisille tiloille on tarjottu osaamista niin erikoiskasveissa, luomutuotannossa, johtamisessa ja viimeisimpänä energiaratkaisuissa. Hämäläinen on edistänyt vahvasti tuottajien varautumista, bioenergian tuotantoa ja osaamisen lisäämistä.

Harjulan Maito Oy:n yrittäjäparivaljakko Marko Hautamäki ja Jukka Teppo ovat hyvä osoitus uudenlaisesta maatalousyrittäjyydestä. He ovat ennakkoluulottomasti panostaneet vahvaan yhteistyöhön, joka on mahdollistanut molemmille tilakoon kasvattamisen ja monia etuja yksinyrittäjyyteen nähden. Yhteinen maidontuotantoa harjoittava yhtiö tasaa yrittäjäriskiä ja pienentää henkilöriskejä. Tilan kehittämiseen saadaan useita näkökulmia, kun vastuuta ja näkemyksiä jakaa useampi yrittäjä. Yhteisen maidontuotantotilan avulla työn sitovuus on saatu vähäisemmäksi ja yrittäjille jää myös vapaa-aikaa.

Valkoisen puun yrittäjät ovat tehneet merkityksellistä työtä eteläpohjalaisen lähiruuan kehittämiseksi. Toiminnassa suositaan luomu- ja lähituotteita. Lähellä tuotetut raaka-aineet karsivat kuljetuksista syntyviä päästöjä merkittävästi ja takaavat korkealaatuiset, tuoreet raaka-aineet makua tuomaan.

Toimistosihteeri Maija Lemettinen on useita vuosia vastannut ProAgria Etelä-Pohjanmaan jäsenhallinnosta. Yhdistyksen toiminnan kannalta jäsenrekisterin ajantasaisuus on tärkeää viestinnän ja jäsenetujen kohdentamisen onnistumiseksi.