Dokumentit turvallisesti pilveen

2 min lukuaika

Referenssit

Jokivarren tilan asiakirjat, todistukset ja muut dokumentit ovat helposti hallittavissa ja tietoturvallisesti Bisnes+:n Dokumenttipankissa.

Teemu lehtola 1

Jokivarren tilan tavoitteena on paperittomuus. Tilan asiakirjat, todistukset ja muut dokumentit ovat helposti hallittavissa ja tietoturvallisesti Bisnes+:n Dokumenttipankissa.

Haapavedellä sijaitsevan emolehmätilan isäntä Teemu Lehtola tutustui Dokumenttipankkiin, kun ProAgria Oulun asiantuntija Maire Pikkarainen oli sinne automaattisesti tallentanut päivittämänsä viljelysuunnitelman.

– Se näytti näppärältä tallennuspaikalta ja nyt sinne on siirretty jo paljon tilamme dokumentteja, kuten luomuasiakirjat, salaoja- ja varautumissuunnitelmat. Olen kuvannut älypuhelimella kaikki paperiset dokumentit, jotka olen löytänyt ja siirtänyt saman tien Dokumenttipankkiin.

Dokumentit yhdessä paikassa

Dokumenttipankki on kaikille Bisnes+:n käyttäjille maksuton palvelu maatilayrityksen dokumenttien hallintaan. Se kokoaa yhteen paikkaan sekä maatilan että asiantuntijan dokumentit: kasvinsuojelututkinnon todistukset, kasvustojen havaintokuvat, eläinkaupan dokumentit, tukitarkastuksessa tarvittavat asiakirjat sekä muut sopimukset, ostokuitit tai pöytäkirjat.

­– Sieltä niitä on helppo puolin ja toisin katsella ja täydennellä. Kun vielä saisi tarkastajille oikeudet käydä tutustumassa dokumentteihin sähköisesti jollakin aikavälillä, tarkastukset sujuisivat puolin ja toisin nykyistä joustavammin.

Peltohavainnot reaaliajassa

Teemu Lehtola hyödyntää pilvipalvelua myös peltotöissä.

– Mobiwisulla tiedot voi päivittää helposti ja reaaliajassa peltotöiden aikana. Näin tiedot ovat heti ajan tasalla ja tallessa sekä hyödynnettävissä viljelyn kehittämisessä.

Bisnes+ tarjoaa maksutta myös mittareita maatilayrityksen johtamiseen, kuten eläinaineksen tai kasvintuotannon kehittämiseen. Palvelussa voi asettaa omalle tilalleen mittarikohtaisia tavoitteita ja seurata niiden kehittymistä.

Teemu Lehtola on mittareista tietoinen ja arvelee, että niihin paneutumisen vuoro on dokumenttien sähköistämisen jälkeen.

bisnesplus.fi