Bisnes+ käyttäjäkokemuksia Rauman tilalta

2 min lukuaika

Referenssit

Tilan tiedot -näkymästä näkee nopeasti paljonko keskituotos, energiakorjattu maitomäärä tai meijeriin menneen maidon määrä on.

Kuva: Kari Rauma Outi ja Kari Rauma seuraavat Minun Maatilani -ohjelmistosta löytyvän Bisnes+:n tuloksia ja mittareita sekä niiden vertailua muiden tilojen vastaaviin tuloksiin.

Outi ja Kari Rauma Kaustiselta käyttävät Minun maatilani -ohjelmistosta löytyvää Bisnes+ -sovellusta. Tilan tiedot -näkymästä näkee nopeasti paljonko keskituotos, energiakorjattu maitomäärä tai meijeriin menneen maidon määrä on. – Tuloksia ja mittareita tulee silmäiltyä aina kun Bisnes+ avautuu tietokoneelle. Minun maatilani -ohjelmaa avatessa Bisnes+:n sivu aukeaakin ensimmäiseksi, kertoo Kari Rauma.

Tilan väki kertoo, että mittareiden värit kiinnittävät huomion ja on mukava seurata miten vertailussa pärjää esimerkiksi maitotuotoksessa verrattuna muihin tiloihin. Pelkät luvut eivät kiinnityttäisi samalla tavalla huomiota. – Dokumenttipankki on erittäin hyvä dokumenttien säilytyspaikka, Kari toteaa. Valmis kansiorakenne mm. peltopuolen asioille saa kiitosta. – Valmiisiin kansioihin saa helposti vietyä mm. kasvinsuojelutodistukset, viljelysuunnitelmat tai lanta-analyysit, ja mahdollisia tarkastuksia varten kaikki tiedot löytyvät yhdestä paikasta, kertovat Outi ja Kari Rauma.

Dokumenttipankin hyvä puoli on myös se, että tilan asiantuntijat pääsevät tallentamaan kansioihin dokumentteja, josta ne ovat helposti löydettävissä. – Ajankohtaiset asiat voisivat olla selvemmin nähtävillä, jolloin ne huomaisi paremmin, vinkkaa tilanväki Bisnes+:n kehitystarpeista.

Erityisasiantuntija, maidontuotanto
ProAgria Keski-Pohjanmaa

Bisnes+:aan uusi Tavoitetaulu sekä mobiiliversio
Bisnes+ on maksuton tilan johtamisen työkalu Minun Maatilassani. Viimeisimmässä päivityksessä julkaistiin mobiiliversio, joten käyttö on kätevää myös älypuhelimella. Uutena osiona Bisnes+:aan tuotiin Tavoitetaulu, joka on tarkoitettu tilan tavoitteiden määrittämiseen sekä seurantaan. Tavoitetauluun voi lisätä tavoitteita tietylle vuodelle tai tavoitteista voi tehdä jatkuvia. Tavoitteita voi lisätä itse tai yhdessä asiantuntijan kanssa.

Lisätietoja Bisnes+