Bisnes+ hyötykäyttöön

2 min lukuaika

Referenssit

Robottitilan emäntä Merja Himanka seuraa useita mittareita.

Kuvassa Merja Himanka

Moni on ottanut Bisnes+:n käyttöön, mutta sitä ei ole vielä hyödynnetty tehokkaasti. Robottitilan emäntä Merja Himanka on valinnut Tulokset ja mittarit -osioon useita seurattavia mittareita. ”Osa luvuista löytyy robotilta ja Valma-tuottajapalvelusta, mutta Bisnes+:ssa ne ovat pienessä tilassa yhdessä paikassa. Värikoodit kertovat yhdellä silmäyksellä, missä mennään tilan tunnusluvuissa. Bisnes+:n myötä seurantaan on tullut myös uusia tunnuslukuja”, Merja toteaa tyytyväisenä.

Bisnes+:n paras juttu Merjan mielestä on Dokumenttipankki+. ”Dokumenttipankki löytyy navetan ja kodin tietokoneelta sekä tarvittaessa kännykältä”, Merja kertoo. Dokumenttipankki+:aan Merja tallentaa tiedostoja, kuten eläimiä ja peltoja koskevia tiedostoja. ProAgrian ja Faban asiantuntijat voivat tallentaa myös tiedostot suoraan tilan Bisnes+:n dokumenttipankkiin. Merja toivookin, että myös muut emännät ja isännät ottavat Bisnes+:n aktiiviseen käyttöön, jotta hyviä käyttäjäkokemuksia saadaan jaettua.


Jenny Klemola
Asiantuntija, maidontuotanto
ProAgria Keski-Pohjanmaa

Bisnes+:n uusia toimintoja

Bisnes+:aan on tullut uusia mittareita talouden, työajan sekä emolehmätuotannon johtamiseen. Mittarit on nyt jaoteltu viiteen osioon: kasvi, nauta, talous, johtaminen ja suosittelemme, joten löydät helpommin tilallesi sopivat mittarit. Suosittelemme-osioon on koottu sinun tilallesi sopivia mittareita. Voit muokata itse mittaristoasi ja valita yrityksellesi tärkeimmät asiat seurattavaksi. Myös asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan mittareita, seuraamaan tuloksia ja asettamaan niihin tavoitteita.
Bisnes+:n aukesi uusia maksuttomia toimintoja myös syyskuussa 2020. Nyt saat käyttöösi maatilan johtamisen ammattitietoa. Uusina osioina Bisnes+:aan avautui Tietoa ja Oppia, Tärkeitä päivämääriä ja kumppaneiden ajankohtaisia nostoja -osiot. Tietoa ja Oppia -kokonaisuus sisältää eri aiheista artikkeleita, podcasteja ja videoita. Yhteistä näille on, että ne liittyvät maatilan johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.
Sisältöä tuottavat Bisnes+:n kumppanit. Tietoa ja Oppia -osio tulee kertymään koko ajan yhä laajemmaksi alan tietoväyläksi, josta saa uusimman ja ajankohtaisimman tiedon sopivassa muodossa. Hakutoiminnoilla saa nopeasti esille aineistoja, joita ei ole saatavissa vapaasti netistä.