Automaattilypsy yhdessä kohti tavoitteita

1 min lukuaika

Referenssit

Automaattilypsytilan kehitysohjelma nostaa robottilypsyn uudelle tasolle.

Kuvituskuva

Länsiharjun tilalla otettiin käyttöön uusi kahden robotin tuotantorakennus kesällä 2020. Tilaansa määrätietoisesti kehittävät Ville Vatanen ja Laura Meriläinen aloittivat yhteistyön ProAgrian kanssa jo ennen uuden tuotantorakennuksen rakentamista.

Ideoita ja tukea investoinnin suunnitteluun ja toteutukseen antoivat ProAgrian eri hankkeet. Robottilypsyn lähestyessä he kävivät läpi keskeiset muutokset ProAgrian asiantuntijoiden Ida Korhosen ja Jouni Rantalan kanssa. Yhteistyöpalaverissa kirkastettiin tavoitteita, sovittiin toimintamallit ja roolitukset ProAgrian ja yrittäjien kesken.

Käyttöönoton jälkeen aloitettiin säännöllinen yhteydenpito. Jouni Rantala suunnittelee ja seuraa ruokinnan onnistumista, kun Ida Korhonen tukee robottilypsyn onnistumisesta ja seuraa tuloksia suhteessa tavoitteisiin. Tilan tiimiin kuuluvat myös talousasiantuntija Antti Valta ja kasvintuotannon asiantuntija Jukka Hiltunen.

Säännöllinen yhteistyö on jatkunut puolisen vuotta. Robottiohjelmiston lisäksi seurataan tuotosseurannan tuloksia, meijerin pitoisuus- ja maitomäärätietoja sekä KPI-avaimen tunnuslukuja, jotka ovat kehittyneet hyvään suuntaan.

Näkökulmana tilakokonaisuus

ProAgrian automaattilypsyn asiantuntijat tukevat robottilypsyä suunnittelevia, siihen siirtyviä ja jo robotilla lypsäviä tiloja. Automaattilypsytilan kehitysohjelma on uusi kokonaisvaltainen palvelu, jossa asiantuntijat auttavat ja tukevat yrittäjää kehittämään tilaansa visionsa mukaisesti. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa löytyvät kehitystä rajoittavat tekijät ja ratkaisut niiden poistamiseksi.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kun haluat tarkastella tilasi kehittämistä kokonaisvaltaisesti.