Asiakkaat ovat tämän työn rikkaus

1 min lukuaika

Uratarinat

Asiantuntijan työssä tietopankki täytyy olla kunnossa. Se haastaa ja palkitsee asiantuntijatyössä, kun osaaminen on laaja-alaista.

Sallan uratarina
Salla Rinta-Tassi kiittelee hyvää työporukkaa, jonka kanssa on mukava tehdä töitä haastavissakin tilanteissa.

Asiantuntijaurani on vasta alussa ja odotan mielenkiinnolla, mihin suuntaan maatalous kehittyy tulevaisuudessa. Aloitin työskentelyn ProAgria Etelä-Pohjanmaalla vuoden 2022 alussa. Ennen varsinaista työuraani olen opiskellut maataloutta sekä ammattikoulussa että ammattikorkeakoulussa. Opiskelun ja urheilun ohessa olen työskennellyt vaihtelevasti eri ruuantuotannonaloilla aina alkutuotannosta kuluttajaläheiseen työhön.

Työssä mukavinta ovat asiakkaat ja asiakastapaamiset. Taustatukena minulla on hyvä ProAgria tiimi ja asiantuntemusta löytyy laajasti eri tarpeisiin. Teen töitä kasvintuotannon asiantuntijana ja työskentelen tavanomaisten sekä luomutilojen kanssa. Työpöydälläni on viljelysuunnittelua, EU-tukihakua sekä hanketöitä. Eli kovin monipuolinen on työpöytäni tarjonta

Haastavinta työssä on jatkuvasti muuttuva ja vaativampi byrokratia. Tietämystä täytyy olla laajasti ja työ onkin jatkuvaa itsensä kehittämistä ja verkostoitumista. Käytännön kokemusta ja näkemystä maatalouteen saan omalta kotitilaltani ja mieheni tilalta, ja niistä opittua voin hyödyntää työssäni.