Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitokset ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita ja opiskelijat tulevaisuuden asiakkaitamme ja työntekijöitämme.

Tilaa ProAgrian asiantuntija luennoimaan

Asiantuntijamme tuovat opetukseen toivotun tuulahduksen työelämästä. Meillä työskentelee tuotannon-, talouden, liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen asiantuntijoita. Heistä isolla joukolla on tutkinto maatalousalan oppilaitoksesta tai yliopistolta. Asiantuntijamme tulevat mielellään pitämään luentoja ajankohtaisista aiheista ja kertomaan omasta työstään. He osaavat kertoa myös käytännön kokemuksia siitä, kuinka opinahjoissa karttuneet tiedot ja taidot ovat antaneen eväitä työelämään.

Julkaisut oppimisen tukena

ProAgria Keskusten Liitto kustantaa käytännön läheisiä julkaisuja maatalouden ja maaseutuyrittämisen eri aloilta. Ammattijulkaisut, esimerkiksi Tieto Tuottamaan -sarja, sopivat hyvin opetuksen tukimateriaaliksi.

Monet julkaisut ilmestyvät myös sähköisessä muodossa. E-kirja näyttää painetulta kirjalta, mutta sitä voi katsella tietokoneelta tai tabletilta. E-kirjan hakutoiminnolla voit etsiä tekstisisällöstä, ja sisällysluettelon hyperlinkit vievät lukijan haluamalleen sivulle. E-kirjan voi lainata verkkokirjastosta tai ostaa omaksi e-kirjakaupasta. Klikkaa tästä verkkokauppaan.

Maatalousohjelmat tekevät opetuksesta käytännönläheistä

Käytäntö on paras opettaja. Kehittämämme ohjelmistot tekevät opetuksesta käytännön läheistä. Oppilaitosten on mahdollista käyttää ohjelmistojamme ja tietopankkeja opetuksen tukena.

Ohjelmien tunteminen jo ennen työelämään siirtymistä on kilpailuvaltti työmarkkinoilla. Ohjelmat tuovat helpotusta ajankäyttöön sekä vaivattomuutta toiminnan suunnitteluun ja tuotantotietojen tallennuksiin myös niille, jotka ryhtyvät maatalousyrittäjiksi.

Ohjelmat tarjoavat työvälineitä tuotantotietojen seuraamiseen ja vertailutietojen analysointiin, kirjanpitoon ja eri talouslaskelmiin, tuotantosuunnitteluun ja kilpailukykyanalyysiin.