Tulevaisuus luonnonantimissa

ProAgria Länsi-Suomi

Luonnontuotteet haltuun Leader Pohjois-Satakunnassa 4.1.2021-31.12.2022

Pitkospuut

Tulevaisuus luonnonantimissa

Hankeaika 4.1.2021-31.12.2022.

kohderyhmä: Leader-Pohjois-Satakunnan alueen nuoret ja heidän opettajansa. Luonnontuotealan toimijat, kalatalousketjun toimijat ja kaikki alueen asukkaat.

Hankkeella edistetään luonnontuotteiden tuntemusta ja käyttöä sekä tehdä näitä elinkeinoja konkreettisella tavalla tutuksi.

Tavoitteena on saada nuoret jälleen kiinnostumaan luonnontuotteista ; luonnonyrteistä, marjoista, sienistä sekä kalataloudesta. Lisäksi luonnontuotteista on moneksi. Kalastelun, sienestyksen, marjastuksen tai villiyrtteilyn lisäksi sillä voi olla kytköksiä tulevaan työhön tai harrastukseen. Arvostus luonnontuotteita ja alan ammattilaisia kohtaan nousee sekä perinteet siirtyy tuleville sukupolville.

Pohjois-Satakunta on alueena vilkasta kalastusaluetta ja aktiivista luonnontuotteiden keruualuetta. Nuorten kiinnostus luonnontuotteisiin on osa alueen elinvoimaisena säilymiseen myös luonnontuote-elinkeinon kannalta. GeoPark -alueena houkuttaa nuoria liikkumaan sekä tutkimaan oman kotiseudun kulttuuriperinnettä ja tutkimaan siellä kasvavia luonnontuotteita opetusmielessä. Luonnontuotteiden hyödyntäminen tulevaisuuden liiketoiminnassa on yksi tämän hankkeen tavoite.

Hanke toteuttaa yhteistyötoimenpiteitä seuraavien tahojen kanssa keväällä 2022: Kankaanpään 4h, Jämijärven miilunvartijat ja Kilvakkalan koulu. Hankkeen mahtuu mukaan vielä uusia yhteistyökumppaneita, ole rohkeasti yhteydessä!

Lisätietoja hankkeesta: Janita Kylänpää Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Länsi-Suomi p. 050 66471, janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi

Tallenne hankkeen infotilaisuudesta löytyy tästä: Infotilaisuus 7.4.2021