Maveka - Maan vesitalous ja kasvukunto

ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria Länsi-Suomi

Teemoina olivat pellon vesitalouden hallinta, hiilen sidonta ja maan kasvukunnon parantaminen, lannan ja muiden kierrätysravinteiden käyttö.

20200612 121329
Uusi opas: Lanta tehokkaaseen käyttöön - lannasta maanparannusta ja ravinteita kasvinviljelytiloille!
Opas on suunnattu kasvinviljelytiloille, jotka miettivät lannankäytön aloittamisen mahdollisuuksia omalla tilalla. Oppaasta hyötyvät myös muut lannankäytöstä kiinnostuneet. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja mistä löytää sopivia yhteistyökumppaneita? Mitä suunnittelussa pitää ja kannattaa ottaa huomioon? Katso piikkiöläisen luomuviljelijä Jukka Näsäsen haastattelu videolta ja tutustu oppaaseen. Suunnittelussa voi hyödyntää myös Neuvo2020-palvelua.

Lannanluovutussopimuksen mallipohja
Jos haluat täyttää lomakkeen sähköisesti, lataa se ensin koneellesi.
Podcast: Kasvintuotantotilan kokemuksia lannan käytöstä 7.5.2020. Sami Talolan haastateltavana Heikki Ajosenpää.

Maan vesitalous ja kasvukunto -hanke oli MTK-Varsinais-Suomen ja ProAgria Länsi-Suomen toteuttama kolmivuotinen tiedonvälityshanke (2018-2020), jonka tavoitteena oli välittää tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia pellon vesitalouden hallinnasta, maan kasvukunnon parantamisesta ja lannan sekä kierrätysravinteiden tehokkaasta hyödyntämisestä. Hankkeen kohderyhmänä olivat varsinaissuomalaiset viljelijät. Vesitalouden hallinta -osiossa kohderyhminä olivat lisäksi suunnittelijat ja ojitusyhteisöt.

Tähän sivustoon on koottu hankkeen julkaisuja. Hankkeen pääsivusto kaikkine materiaaleineen löytyy MTK-Varsinais-Suomen sivuilta.