Maaseudun energiayrittäjyys - valtakunnallinen koordinaatiohanke

ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, ProAgria Etelä-Savo, ProAgria Etelä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi, ProAgria Keski-Pohjanmaa, ProAgria Keski-Suomi, ProAgria Länsi-Suomi, ProAgria Oulu

Hanke viesti alueellisista hankkeista ja niissä saavutetuista tuloksista sekä jakoi tietoa alan uusista teknologioista.

Maaseudunenergiahankergb
Maaseudun energiayrittäjyys – valtakunnallinen koordinaatiohanke
Hanke edisti maaseutuohjelman tavoitteiden saavuttamista valtakunnallisesti. Osaaminen, tiedonkulku, innovaatiot ja yhteistyö lisääntyivät, ilmastonmuutoksen hillintä tehostui ja yrittäjyys monipuolistui. Hanke viesti alueellisista hankkeista ja niissä saavutetuista tuloksista sekä jakoi tietoa alan uusista teknologioista. Koordinaatiohanke kokosi yhteen alan toimijat työskentelemään maaseudun yritysten hyväksi.

Hankkeessa oli neljä eri toimintakokonaisuutta:
Viestintä
Info- ja koulutustilaisuudet
Energiainnovaatioklinikat
Verkostoituminen ja yhteistyö

Hanketta toteuttivat yhteistyössä ProAgria Länsi-Suomi, ProAgria Keskusten Liitto, AF-Innova ja Bioenergia ry.

Verkkosivusto
Hankkeen verkkosivuilta www.energiayrittäjyys.fi löytyy monipuolisesti tietoa uusiutuvaan energiaan liittyvästä yrittäjyydestä sekä muista uusiutuvaan energiaan liittyvistä teemoista.

Hankkeet ja uusiutuvan energian kohteet kartalla
Hankkeet kartalla -sivulle on listattu uusiutuvaan energiaan liittyviä hankkeita ja kohteita, jotka soveltuvat esimerkiksi vierailukohteiksi tutustuttaessa uusiutuvan energiantuotannon eri muotoihin tai energiayrittäjyyteen. Kartalta löytyvät näiden lisäksi myös HINKU-kunnat. Yhteisenä nimittäjänä kartalla olevilla kohteilla on joko energiakustannusten tai CO2 päästöjen vähentäminen. Ilmoita hanke tai energiakohde karttapalveluun, niin se saa lisää näkyvyyttä.

Tapahtumakalenteri
Sivuilta löytyy maan kattavin energiatapahtumien Tapahtumakalenteri. Tapahtuma on helppo ilmoittaa - riittää kun lähettää tapahtuman linkin tapahtumakalenterin vihreän painikkeen kautta.

Uutiskoosteet ja -kirjeet
Ajankohtaisia energiauutisia löytää kootusti Uutisia energiasta -sivulta. Uutiskirjeet kertovat hankkeen palveluista ja hankemaailman tapahtumista eri puolilla Suomea. Uutiskoosteet ja -kirjeet löydät sivuiltamme. Tilaa uudet materiaalit suoraan sähköpostiisi tästä linkistä.

Ajankohtaista tietoa
Hanke kokosi tietoa aihealueittain energiayrittäjyydestä, energian kulutuksesta, tuotannosta ja energiapotentiaaleista. Sivustolle on koottu eri hankkeissa tuotettuja laskureita. Sivustolle linkitetään ja julkaistaan mielellään hankkeissa tuotettuja uusia, aiheen mukaisia aineistoja sekä ajankohtaista tietoa energian kulutuksesta ja tuotannosta sivuille.

Rahoituspalvelut
Sivustolla on päivitettyä tietoa investointien ja yritysten kehittämisen rahoitusmahdollisuuksista maaseudun yrityksissä, maatiloilla sekä hankkeissa. Sivuilla kerrotaan myös yrityksille ja maatiloille saatavilla olevista energiapalveluista, jotka auttavat yrittäjää kehittämään energiatehokkuutta ja taloudellista kannattavuutta.

Kerro hankkeesi toiminnasta Facebookissa!
Liity Energiayrittäjyydestä elinvoimaa -hankkeen Facebook-ryhmään! Kerro toiminnasta hankkeessasi tai kokemuksia energiayrittäjyydestä. Liittymällä ryhmään voit lisätä sivulle kiinnostavaa jaettavaa. Tapahtumailmoitukset viedään kuitenkin verkkosivujen tapahtumakalenteriin.

Hanketta rahoitti EU:n maaseuturahasto.

Yhteystiedot:
Manu Hollmén
Info- ja koulutustilaisuudet, verkostoituminen ja yhteistyö, 0400 422 658, ProAgria Länsi-Suomi, manu.hollmen[at]proagria.fi
Esa Merivalli
Hanketoiminnan koordinointi, energiainnovaatioklinikat, 044 988 3180, AF-Innova, esa.merivalli[at]af-innova.fi
Jukka Kontulainen
Innovaatio- ja verkostoitumismatkat, 040 829 8135, ProAgria Länsi-Suomi, jukka.kontulainen[at]proagria.fi
Iida Hollmén
Uutiskooste, kontaktirekisteri, hankekartta, videot, 044 489 0417, Bionenergia ry, iida.hollmen[at]bioenergia.fi
Maarit Kari
Uutiskirje, tapahtumakalenteri, Facebook-ryhmä, 040 536 6411, ProAgria Keskusten Liitto, maarit.kari[at]proagria.fi