Kestävä ravinteiden hallinta säilörehun tuotannossa - Sustainable Silage
Maatalouden ravinteiden valunta on yksi keskeinen ravinnelähde Itämerelle. Karjan- ja rehuntuotanto ovat tehostuneet, mutta rehuntuotannosta muodostuvia mahdollisia ravinnelähteitä on tutkittu melko vähän. Hankkeessa keskitytään löytämään ja ratkaisemaan säilörehun tuotanto- ja käyttöketjun mahdollisia valunnalle alttiita ravinnelähteitä. Tavoite on luoda käyttökelpoisia toimintamalleja karjankasvattajille tehokkaamman rehuntuotannon, -käytön ja jätteiden käsittelyn tueksi.

Hankkeeseen haettiin kevään aikana Varsinais-Suomesta 5-6 pilottitilaa, joilla on jokin ravinteiden hallintaan liittyvä haaste ratkaistavaksi. Saimme paljon hyviä hakemuksia, joista valitsimme mahdollisimman monipuolisen otannan hankkeen tavoitteisiin sopivia tiloja. Pilottitilojen kanssa tehdään alkukartoitus, toimintasuunnitelma haasteen ratkaisemiseksi, haetaan sopivaa toimintamallia hyödyntäen apuna mm. erilaisia analyysejä sekä tuetaan ja seurataan yhdessä asetetun toimintasuunnitelman toteutumista ja tuloksia.


Uutiset
1.8.2023
Sustainable Silage -hankkeen ensimmäinen seminaari tulossa joulukuussa!
Sustainable Silage -hanke järjestää yhteistyössä Arki -hankkeen kanssa karjatilojen ammattilaisseminaarin Ikaalinen Spa&Resortissa 13.-14.12.2023. Ohjelmassa on luvassa mielenkiintoisia luentoja ja työpajoja. Seminaarin luennoilla puhutaan mm. tilatason keinoista vähentää/minimoida säilörehutuotannon ravinnevalumia, miten sopeuttaa oma rehutuotanto kuivuuden haasteisiin ja miten hyvä johtamiskulttuuri näkyy karjatilan rehutuotannossa. Lisäksi vierailemme tuotosseurannan parhaat tilat -listalla seitsemänneksi sijoittuneella Iso-Vihun tilalla Jämijärvellä. Tutustu seminaarin ohjelmaan.
Ohjaajina seminaarissa ovat Anu Ellä, Anna Okkonen ja Jarkko Storberg.
Paikkoja seminaariin on rajattu määrä, joten ole nopea ja varmista omasi ajoissa!
Ilmoittaudu mukaan täällä.
Lisätiedot seminaarista ja ilmoittautumisesta: Anna Okkonen +358 43 8250 583 / anna.okkonen@proagria.fi

Tutustu pilottitiloihin
Kuusi varsinaissuomalaista tilaa on mukana pilottina. Voit lukea pilottiesittelyt myös tästä (pdf-tiedosto)
