Artesaaniruoka pienten elintarvikeyritysten kilpailukyvyn vahvistajana

ProAgria Etelä-Suomi

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kaakkois-Suomen pienten elintarvikeyritysten kilpailukykyä.

Artesaanileivat

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kaakkois-Suomen pienten elintarvikeyritysten kilpailukykyä ja valmiuksia toimia kannattavasti ruokaketjussa seuraavin keinoin:

  • kirkastamalla Artesaaniruoka -käsitettä Kaakkois-Suomessa pienissä elintarvikealan yrityksissä
  • hyödyntämällä Artesaaniruokakilpailu –prosessia pienten elintarvikeyritysten profiloitumisessa
  • tukea ja kirkastaa pienten elintarvikeyritysten kehityspolkuja valmennuksessa.

Tässä hankkeessa kilpailuun valmentautuminen toimii työkaluna yrittäjän oppimiselle ja yrityksen kehittämiselle. Toisena tavoitteena hankkeella on vahvistaa kaakkoissuomalaisten, pienten, profiloituneiden elintarvikealan yritysten näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä kytkeä Kaakkois-Suomen elintarvikeyritykset tiiviimmin mukaan valtakunnalliseen elintarvikealan kehittämiseen Artesaaniruoan SM-kilpailun avulla. Linkki kilpailun kotisivulle. Linkki Artesaaniruoka SM-kilpailun oheisohjelmiin ilmoittautumiseen.

Hankkeen toimenpiteitä toteutetaan viestinnän ja aktivoinnin sekä työpajojen ja palauteraatitoiminnan avulla. Lisäksi järjestetään Artesaaniruoan SM-kilpailu Lappeenrannassa vuonna 2022, joka toimii valmennuksen tulosten testinä. Hankkeen aikana ja toimenpiteiden tuloksena kaakkoissuoma-laiset pienet elintarvikeyritykset ovat voineet kehittyä hyödyntämällä pienten elintarvikeyritysten liittyvää kilpailuun valmennusprosessia.

Hankkeen projektipäällikkö: Sanna Lento-Kemppi p. 040 544 7768.

Hankkeen toteutusaika: 1.5.2021-31.12.2022
Hankkeen rahoittaja: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus