Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolulle valittu neljä satakuntalaista kasvuyritystä

2 min lukuaika

Uutinen

Mattilan marjatila on sparraukseen valituista yrityksistä. Kuva: Mimmi Virtanen

TIEDOTE 4.2.2019 JULKAISUVAPAA


Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolulle valittu neljä satakuntalaista kasvuyritystä!

KasvuOpen julkisti tänään Kasvupaja –webinaarissa Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku®-sparraukseen valitut yritykset. Satakunnasta on valittu mukaan neljä yritystä. Nämä ovat Metsälinkki Oy (Pori), Ravintorengas Oy (Siikainen), Mattilan marjatila (Huittinen) ja Nordic Herbs Oy (Eura).
Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 30 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa suomalaista yritystä, jotka ammentavat toimeentulonsa maaseudusta, metsästä ja luonnosta.

– Kaikki Satakunnasta mukaan valitut yritykset ovat aktiivisia oman tiensä kulkijoita, jotka vievät omaa juttuaan ennakkoluulottomasti eteenpäin. Kaikilla on aito halu kasvaa ja kehittää liiketoimintaansa, sanoo ProAgria Länsi-Suomen yritysasiantuntija Anne Heikintalo.
Mukaan valitut 30 yritysten kilpailevat kahdessa eri sarjassa. Ravintorengas Oy on mukana uusiutuva maaseutu -ryhmässä. Mattilan marjatila, Metsälinkki Oy sekä Nordic Herbs Oy kilpailevat Uusiutuva metsä -ryhmässä. Molemmissa ryhmissä 15 yritystä.

Kaikki mukaan valitut satakuntalaisyritykset ovat kehittäneet toimintaansa määrätietoisesti ja tehneet rohkeitakin investointeja. Jokainen on myös matkansa varrelle hyödyntänyt EU:n maaseuturahastoa ja Leader-yritystukia toimintansa kehittämisessä.

Kasvu Open on kaikille pk-yrityksille avoin sparrausohjelma ja asiantuntijoiden verkosto, jonka tarkoituksena on auttaa sekä pitkään toimineita että startup-vaiheessa olevia pk-yrityksiä. Mukaan valitut yritykset saavat maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityselämän asiantuntijoilta. KasvuOpenin tavoitteena edistää yrityksen kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia.

Mukaan voi hakea toimialasta, iästä ja liikevaihdosta riippumatta. Sparraukseen eri kasvupolkujen kautta osallistuu vuosittain 450 kasvuyritystä ja verkostoon kuuluu yli 900 Suomen liike-elämän asiantuntijaa.

ProAgria Keskusten Liitto on KasvuOpen virallinen yhteistyökumppani.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku®-sparraukseen valitut satakuntalaisyritykset:


Metsälinkki Oy, Pori
Vuonna 2015 perustettu Metsälinkki Oy tarjoaa erilaisten kohteiden ilmakuvauspalveluita. Yritys hyödyntää kuvauskoptereita eli droneja mm. metsätaloussuunnitelmien ja erilaisten kartoitusten teossa. Ensimmäinen kopteri yhden hengen firmaan hankittiin vuonna 2016 Leader Karhuseudun tuella. Muutamassa vuodessa yrityksen toiminta on kasvanut merkittävästi ja asiakkaita on ympäri Suomen.

Mattilan marjatila, Huittinen
Huittisissa sijaitseva Mattilan Marjatila on maatilan lisäksi myös elintarvikkeita jalostava ja maaseutumatkailupalveluja tarjoava yritys. Tila tunnettaan mm. tilaviineistään, joita on valmistettu vuodesta 2012. Koko ajan uusia keinoja ja markkinoita etsinyt tila on viime vuosina investoinut mm. majoitustiloihin. Työntekijämäärä on koko ajan kasvanut.

Ravintorengas Oy, Siikainen
Ravintorengas Oy on havupuu-uutteen valmistukseen erikoistunut yritys. Ravintorenkaan tuotantolaitos sijaitsee Siikaisissa puhtaan suomalaisen maaseudun keskellä – syrjässä asutuskeskuksista, valtateistä ja raskaasta teollisuudesta. Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Ravintorenkaassa jo vuodesta 1975. Vuonna 2012 Ravintorengas Oy sai tuotteelle luomusertifikaatin.

Nordic Herbs Oy, Eura
Euralainen Nordic Herbs Oy tunnetaan paremmin nimellä Yrttipaja. Luonnonyrttejä jalostava yritys on kehittynyt koko ajan sen jälkeen, kun yrittäjä Petri Koivisto osti liiketoiminnan ja siirsi 30 vuotta Savossa toimineen yrityksen Kauttualle vuonna 2015. Viimeisin investointi uuteen kauppakunnostuslaitteistoon monikymmenkertaistaan yrttien prosessointikapasiteetin 10 kilosta jopa 900 kiloon vuorokaudessa.

Lisätietoja KasvuOpenista.