Tiedote 14.7.2020

1 min lukuaika

Uutinen

Hovioikeus totesi ProAgriaa, Fabaa ja Mtech Oy:tä vastaan nostetun kanteen ja vahingonkorvausvaateet aiheettomiksi.

Kuva; Essi Jokela
Syksyn 2019 aikana Helsingin hovioikeudessa on käsitelty ProAgriaa, Fabaa ja Mtechiä vastaan nostettua vahingonkorvauskannetta. Kantajina olivat ID-Import Oy ja NeuroAgent Oy. Kanteen mukaan viljelijöiden omistamat ProAgria, Faba ja Mtech olisivat käyttäneet väitettyä määräävää markkina-asemaa väärin, koska eivät ole luovuttaneet jalostus- ja tuotosseurantatietoja kantajien käyttöön.
Hovioikeuden 14.7.2020 antaman päätöksen mukaan vahingonkorvausvaati¬mus oli perusteeton. Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden päätöksen ennallaan.
- Meille on tärkeää, että kaikki toimintaamme kohdistetut epäselvyydet ja väitteet on nyt selvitetty. Oikeuden päätöksen mukaan perusteita vahingonkorvausvaatimuksille ei ollut. Tehtävänämme on toimia omistaja-asiakkaidemme edun mukaisesti ja turvata, että tietoja käytetään vastuullisesti asiakkaidemme edun mukaisesti, kertoo toimitusjohtaja Christian Jurvanen Mtechistä.
Oikeuden päätöksellä ei ole vaikutusta ProAgrian, Faban ja Mtechin päivittäiseen toimintaan, henkilökuntaan tai asiakassuhteisiin.
Vastaamme edelleen omistaja-asiakkaillemme ja jäsenillemme yhteistyössä viljelijöiden kanssa luodun tiedon arvon turvaamisesta ja kehittämisestä. Pidämme huolta, että tietoja käytetään vastuullisesti palvelujen kehittämiseen ja tutkimukseen.
Lisätietoja
toimitusjohtaja Christian Jurvanen, puhelin 050 330 2604, christian.jurvanen@mloy.fi
toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, puhelin 040 508 1393, harri.makivuokko@proagria.fi
toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku, puhelin 0400 342 039, antti.latva-rasku@faba.fi