SPRING `23 kokoaa yhteen maaseudun ja ruokasektorin TKI-toimijat ja rahoittajat

2 min lukuaika

Uutinen

Kumppanuus kansainvälisessä verkostossa on tavoiteltua, mutta voisimmeko Suomen sisälläkin muodostaa vahvempia kumppanuuksia ja tiivistää kansallista työtä ja osaamisen jakamista rahoituksia haettaessa?

Spring23 tapahtuma 28.-29.3.2023 Scandic Rosendahl, Tampere, Viritä verkostosi - vahvista TKI-rahoitustasi!

ProAgria on mukana mahdollistamassa uuden SPRING ‘23 innovaatiorahoituksen ja kumppanuuksien löytämisen tapahtuman toteutumista 28.–29.3. Tampereen Scandic Rosendahlissa. Tilaisuus kokoaa kattavasti yhteen eri rahoitusmahdollisuudet sekä vinkit ja esimerkit kaupallistamisen polulle. Keskeisiä aiheita ovat alkutuotannon raaka-aineet ja teknologiat, ruoka ja maaseutu sekä näihin liittyvät elinkeinolähtöiset innovaatiot.

– ProAgria haluaa olla mukana tukemassa viljelijöitä ja muita ruoka-alan toimijoita heidän innovaatiopoluillaan ja siten mahdollistaa uusien ideoiden kehittymisen ja jalkauttamisen ruokasektorin vahvistamiseksi, sanoo Harri Mäkivuokko, ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja.

SPRING `23 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden löytää kumppaneita ja rahoitusta innovaatiotoiminnan ja tutkimuksen edistämiseen - nyt jos koskaan niihin on syytä panostaa. Maailman muuttuminen haastaa Suomen omavaraisuutta ja huoltovarmuutta, joten ruokasektorin turvaamiseksi tarvitaan vahva panostus elinkeinolähtöiseen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin sekä niiden käytäntöön viemiseen.

Näihin haasteisiin vastaamiseen vaaditaan yhä enemmän kansainvälistä rahoitusta, ja se nähdään myös elinkeinon toimijoiden osalta tärkeäksi. – Kansallisella yhteistyöllä maatalous- ja puutarha-ala voi hakea rahoitusta ja partnereita Euroopan unionin alueelta vahvistaakseen suomalaisen elintarviketuotannon kehittämistä ja kilpailukykyä, toteaa Timo Taulavuori, Puutarhaliiton toimitusjohtaja.

SPRING ’23 tavoitteena on koota alan toimijoita yhteen ja tarjota alusta vuorovaikutukselle ja näiden kumppanuuksien syntymiselle. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä pureudutaan kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin, etenkin Horisontti Euroopan missioihin ja kumppanuuksiin, eri rahastojen yhteistyömahdollisuuksiin sekä varataan aikaa verkostoitumiseen. Toisen päivän painotus on innovaatioissa, niiden kaupallistamisessa ja jatkorahoituksessa aseman löytämiseksi markkinoilla. Puhujakaartissa ovat edustettuina mm. Business Finland, MMM, Volare Solutions Oy, Nordic Foodtech VC sekä Voima Ventures Oy. Tapahtuma on suunnattu maa- ja puutarhatalouden hanketoimijoille, kasvuyrityksille, rahoituksista kiinnostuneille sekä alan toimijoille, joita edellä mainitut aihealueet koskettavat.

Tapahtuma järjestetään AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkoston yhteistyönä. Keskeisiä toimijoita tapahtuman takana ovat ProAgrian lisäksi maaseutuverkosto, MTK, Ruokavirasto sekä luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut.

Lisätietoa

innovaatiovalmentaja Tuija Kallio, maaseutuverkostoyksikkö, p. 050 594 7993

koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä, AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkosto, p. 0295 322 523