Silva 2023 Metsänäyttely Joensuussa 8.-9.9.2023 Laulurinteellä

2 min lukuaika

Uutinen

Silva kentta

Silva 2023 Metsänäyttely järjestetään pe-la 8.-9.9.2023 Joensuun Laulurinteen alueella. Näyttelyn järjestäjinä ovat entiseen tapaan ProAgria Itä-Suomi ja  Suomen metsäkeskus. Edellinen Silva järjestettiin 2019 ja vuoden 2021 Silva jouduttiin koronan takia siirtämään tähän vuoteen. Näyttelyn johtajana toimii Anu Pesonen ProAgria Itä-Suomesta ja näyttelypäällikkönä Leila Laukkanen Suomen Metsäkeskukselta. Yleisölle pääsymaksuttomaan Silva Metsänäyttelyyn odotetaan 200 näytteilleasettajaa ja 25 000 kävijää. Silvan rahoittajina tällä hetkellä Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ja Business Joensuu.

Silva 2023 Metsänäyttelyn näyttelypaikkojen myynti on aloitettu. Paikkamyynti on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ja Silva herättää mukavasti kiinnostusta. Näyttelyalueena on Laulurinteen alue ja myös ranta-alue on käytössä edellisten näyttelyiden tapaan. Tulevassa Silvassa Pyhäselän ranta-alue otetaan aktiivisempaan käyttöön ja viehättävälle nurmikkoalueelle pyritään keskittämään metsään ja luontoon liittyvät harraste- ja elämysosastot.

Metsäalalle tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä. Maakunnassa metsäalan koulutusta tarjotaan ammattiopisto-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistoasteella. Silvan järjestäjinä olemme halunneet nostaa arvoiseensa asemaan koulutusta tarjoavat tahot. Laulurinteen edessä oleva lava on otettu näyttelyosastoiksi näille ”Tulevaisuuden osaajia” kouluttaville tahoille eli Riveria Ammattiopistolle, Karelia-ammattikorkeakoululle ja Itä-Suomen yliopistolle. Maakunnan perusopetuksen opiskelijaryhmien on helppo tutustua kaikkiin metsäalan opintoportaisiin Juhlalavan osastoilla.

Näyttelyn keskeisiä teemoja ovat huoltovarmuus, EU:sta tulevat, kasvavat paineet metsille, metsäbiotalous, metsän mahdollisuudet fossiilisista energialähteistä luopumisessa, puun uudet innovaatiot, luonnontuotteiden kasvava kysyntä sekä luontomatkailun nousu. Teemat täsmentyvät lisää valmistelujen edetessä.

Haluamme tarjota monipuolisen kattauksen ajankohtaisten aiheiden ja kiinnostavien näyttelyosastojen myötä.

Anu Pesonen
Näyttelyn johtaja
puh 040 301 2436

Leila Laukkanen
Näyttelypäällikkö
puh 0500 245 513