Rahoitusvaihtoehtoja yrityksille

2 min lukuaika

Uutinen

Yrityksen kehittämiseen ja investointeihin on haettavissa erilaisia tukia. Myös elvytysvarahankkeiden haku käynnistyy kesällä.

Yrityspalvelutvk 1
Yrityksille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja esimerkiksi investointien, liiketoiminnan kehittämisen tai kriisitilanteiden rahoittamiseen. Yrityksen kehittämiseen ja investointeihin on haettavissa erilaisia tukia. Myös elvytysvarahankkeiden haku käynnistyy kesällä.
Koronatilanteen aiheuttamissa vaikeuksissa voi mahdollisesti hyödyntää
- Maaseudun yritysten väliaikainen tuki, haettavissa kesäkuun loppupuolelle saakka
- Alkutuotannon väliaikainen tuki, haettavissa 30.6. asti
- Yritysten kustannustuki, haettavissa 27.4.-23.6.
- Sulkemiskorvaus, haku alkaa 12.5.

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki koronaviruspandemiasta johtuviin talousvaikeuksiin. Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita.
Maaseudun yritysten väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia. Tukea voi hakea kesäkuun loppupuolelle saakka. Lue lisää

Alkutuotannon väliaikainen tuki

Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Tukea voi hakea 30.6.2021 saakka. Lue lisää

Yritysten kustannustuki

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli. Kustannustuen kolmas hakukierros järjestetään 27.4.- 23.6.2021. Haettavissa olevan tuen tukikausi on 1.11.2020–28.2.2021. Lue lisää

Sulkemiskorvaus

Sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta ja hakuaika alkaa 12.5. Lue lisää

Elvytysvarahankkeiden haku käynnistyy kesällä

Elvytysvarahankkeiden haku vuosille 2021-2022 käynnistyy kesän aikana. Nyt on hyvä aika pohtia ja suunnitella huolellisesti pitkällä tähtäimellä uusia kohteita, mihin investoidaan.
Ota yhteyttä asiantuntijaamme hyvissä ajoin suunnittelun aloittamiseksi. Hakemusten valmistelut kannattaa jättää myöhemmäksi.
Elvytysvarat eivät mene päällekkäin muiden siirtymäkauden tukien kanssa. Painopisteinä elvytysinvestoinneissa ovat energiansäästö ja uusiutuvaan energiaan siirtyminen. Liikevaihtoa nämä eivät kasvata mutta vaikuttavat mm. kulupuoleen. Energiaratkaisut tuovat myös yrityksille imagohyötyä. Muut meneillään olevat yritysten investointi-ja kehittämisrahat on edelleen haettavissa normaalisti eri rahoittajilta.
Tuemme hakemusten teossa ja keskustelemme mieltäsi askarruttavista asioista. Ota yhteyttä ja pohditaan yrityksellesi parhaimmat ratkaisut!
ProAgrian ja maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntijoiden yhteystiedot.