ProAgria Tapahtumat Oy kokoaa alan ammattinäyttelyt

3 min lukuaika

Kumppanimme

ProAgrian näyttelyt on keskitetty ProAgria Tapahtumat Oy:hyn

Proagria tapahtumat oy

ProAgria keskukset ja Liitto sekä ruotsinkielisen neuvonnan vastaavat organisaatiot ovat keskittäneet kaikki näyttelynsä yhteen yhtiöön ProAgria Tapahtumat Oy:hyn. Yhtiön avulla varmistetaan, että jatkossakin Suomessa on hyviä ja laadukkaita ammattinäyttelyitä. Näyttelyiden kehitystä suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä näytteilleasettajien ja -kävijöiden kanssa, joiden tarpeet ja toiveet ohjaavat tekemistä. Näyttelykävijöiden tarpeita luodataan tiiviisti ProAgrian asiakkaiden, yrittäjäjäsenien ja jäsenien kanssa, jotta saadaan erittäin kattava näkymä viljelijän arkeen ja tarpeisiin.

ProAgrian näyttelyt ovat omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. ProAgria on järjestänyt maatalouden ammattinäyttelyitä 1800-luvulta alkaen.

Lisäksi ProAgrialla on merkittävä yhteistyösopimus Suomen Messut Osuuskunnan kanssa. Yhteistyöllä panostetaan yhdessä syksyn konenäyttelyihin KoneAgriaan ja Helsingin Maatalouskonemessuihin, joissa mukana kattavasti koko sektori näytteilleasettajineen maatalouskoneet, -teknologia, menetelmät, tarvikkeet, tieto ja osaaminen.

Asiakaslähtöiset ja uudistuneet näyttelyt

ProAgrian ammattinäyttelyitä ovat

Lisäksi yhtiö järjestää paikallisesti Jyväskylässä syksyllä järjestettävät Wemmi – sadonkorjuumarkkinat.

KoneAgria – alan merkittävä tapahtuma maatalousalan ammattilaisille


Viljelijöiden oma ammattitapahtuma KoneAgria järjestetään 12.–14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi.

KoneAgria on maa- ja metsätalousalan vuoden tärkein tapahtuma, joka kokoaa yhteen runsaasti koneita ja ammattiasiaa. KoneAgria on tekniikan ja tiedon yhteinen kohtaamispaikka, joka on lähellä viljelijöitä.

Tapahtuma tarjoaa alan ammattilaisille kolmen päivän aikana ainutlaatuisen paikan kaupankäynnille, verkostoitumiselle, uuden oppimiselle sekä oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiselle. Mukana on runsaasti kiinnostavia näytteilleasettajia sekä ajankohtaista ammattiohjelmaa.

KoneAgria järjestään parittomina vuosina ja parillisina vuosina järjestetään Helsingin MaatalousKonemessut. KoneAgriassa vieraili Tampereella vuonna 2021 lähes 15 000 henkilöä. Seuraavan kerran Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään vuonna 2024.

#koneagria2023

KoneAgrian verkkosivut

Farmari – Asiaa ja elämyksiä


Farmari-maatalousnäyttely on vastuullisen suomalaisen maatalouden ja ruoantuotannon ammattitapahtuma ja näyteikkuna. Tapahtuma on täynnä ideoita ja ratkaisuja maatalouteen ja maaseutuyrittämiseen. Farmari kokoaa maa- ja metsätalousalan yhteisten asioiden äärelle ja on alan toimijoiden, kuluttajien ja päättäjien kohtaamispaikka.

Farmari kokoaa kattavasti koko elintarvikeketjun näytteilleasettajat panosteollisuudesta elintarvikejalostajiin asti. Mukana on vahvasti myös metsäsektori.

Laaja yhteistyökumppaniverkosto takaa näyttelyn ammatillisen ja kiinnostavan sisällön.

Farmari järjestettiin viimeksi Mikkelissä 2022. Tapahtumassa vieraili 59 000 kävijää. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, seuraavan kerran Farmari järjestetään Seinäjoella 4.-6.7.2024. 

#farmari2024

Farmarin verkkosivut

Wemmi – sadonkorjuumarkkinat


Wemmi on keskisuomalaisille tutuksi tullut sadonkorjuumarkkinatapahtuma Jyväskylässä, jonne tullaan ostoksille ja viihtymään. Tänä vuonna Wemmi juhlii 30-vuotisjuhliaan!

Wemmi keskittyy kotimaiseen ruokaan sekä luomu- ja lähiruokaan. Tarjolla on sadonkorjuutuotteita kattavasti niin järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Tapahtumassa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Markkinoilta löytyy myös runsaasti kotimaisia kädentaidon tuotteita. Mukana on myös Suomen käsityöyrittäjien käsityökortteli.

Wemmi - Ween maan viljaa järjestetään seuraavan kerran 16.17.9.2023 Jyväskylän Paviljongissa.

Wemmin verkkosivut

Peltopäivä ja Pohjanmaan peltopäivä

Pohjanmaan Peltopäivä logo

Kesän kasvintuotannon isoin ammattitapahtuma on heinäkuussa vuorovuosin järjestettävät Pohjanmaan Peltopäivä ja Västankvarnin Peltopäivä. Tapahtumat kokoavat yhteen ammattiviljelijät ja kasvintuotantosektorin toimijat.

Tapahtumassa näkee konkreettisesti miltä eri lajikkeet ja toimenpiteet näyttävät kasvustossa. Esillä peltopäivissä ovat viljojen, öljy- ja erikoiskasvien lajikkeet, lannoitus ja kasvinsuojelu. Tapahtumat tarjoavat kävijöille oivan tilaisuuden hakea uusia toimintatapoja ja vertailla eri vaihtoehtoja omaan kasvintuotantoonsa. Keskustelut asiantuntijoiden sekä muiden näyttelykävijöiden kanssa tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittää omaa toimintaa.

Tietoiskuissa ja muissa ohjelmanumeroissa pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin.