Oletko miettinyt mitä vastuullisuus tarkoittaa tilallasi?

1 min lukuaika

Mitkä asiat ovat kunnossa ja missä voisi olla parannettavaa? Miksi maatilan ylipäätään kannattaa olla kiinnostunut vastuullisuudesta?

Lihakarjaa rantalaitumella

Maatilan on yhä useammin pystyttävä osoittamaan, että tuotanto on tekijöilleen reilua ja taloudellisesti kestävää, se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle ja huomioi paikallisen toimintaympäristön.

Vastuullisuuskartoituksesta kiinnostuneita tiloja haetaan Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta

Olemme tarttuneet ajankohtaiseen aiheeseen ja etsimme nyt vastuullisuuden kiinnostuneita tiloja, jotka ovat halukkaita toimimaan vastuullisuuskartoituksen pilottitiloina ja kehittämään palvelua tilojen erilaisia tarpeita vastaavaksi.  Kartoitukset toteutetaan syksyllä 2024.

Vastuullisuus on osa maatilan kilpailukykyä

Vastuullisuus on osa maatilan kilpailukykyä ja kartoituksen tuloksia voi hyödyntää esimerkiksi pankin lainaneuvotteluissa tai tilan markkinoinnissa osoittamaan tuotannon vastuullisuutta tuotteiden ostajille.

Kartoituksen avulla vastuullisuus saadaan osaksi maatilan arkea ja kehittämiskohtiin selkeät toimenpide-ehdotukset. Vastuullisuuden osa-alueita ovat: ympäristö, talous, paikallisuus, sosiaalinen vastuullisuus ja eläinten hyvinvointi.

Haluatko olla mukana maatilan vastuullisuustyön kehittämisessä?


Ota yhteyttä!