Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen johdossa jatkaa entinen puheenjohtaja

2 min lukuaika

Uutinen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen johdossa jatkaa entinen puheenjohtaja

Keskuksen hallituksen paikalla olleet jäsenet kukittivat toiminnanjohtaja Mirja Hellstedtin, joka siirtyy toisen organisaation johtoon.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallitusta luotsaa seuraavat kolme vuotta nykyinen puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste. Hallituksen uudeksi jäseneksi varsinaisen kokouksen edustajat valitsivat Sanna Mäen Länsi-Suomen MKN:stä.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen (MKNK) varsinainen kokous pidettiin Vantaalla torstaina 19.11.2020. Kokouksessa käytiin virtuaalinen vaali hallituksen puheenjohtajasta ja jäsenestä.

Puheenjohtajan vaaliin ilmoittautui kaksi ehdokasta, nykyinen puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste ja Etelä-Suomen MKN:n puheenjohtaja Päivi Alanne. Mervi Mäki-Neste sai yli puolet äänistä ja tuli valituksi jatkokaudelle.

Jäsenen vaalissa ehdolla olivat Sanna Mäki Länsi-Suomen MKN:stä ja nykyinen jäsen Marttiina Sihvola, joka on Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten hallituksen puheenjohtaja. Sanna Mäki voitti äänin 16–8.

Uusi hallitus lähtee viemään eteenpäin uutta, vuosien 2021 – 2025 strategiaa, jolla rakennetaan MKN:n unelmien Suomea. Uuden strategian pääteemat ovat Suomi kutsuu kylään, Suomalaisen ruoan sankaritarinat, Ilmastomyönteinen ja kestävä yhteiskunta ja Monimuotoinen luonto.

”Tahtotilamme on maaseudun ja maakuntien elinvoimaisuus. Haluamme myös, että Suomi tunnetaan laadukkaasta ja herkullisesta ruoasta ja että suomalaisen ruoan tekijöitä arvostetaan”, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen varatoiminnanjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen totesi esitellessään tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa.

Työ ilmastomyönteisen ja kestävän yhteiskunnan sekä monimuotoisen luonnon turvaamiseksi jatkuu.

”Ruoka-asiantuntijamme opastavat ilmastomyönteisiin valintoihin. Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntijamme neuvovat luonnon monimuotoisuuden edistämisessä niin maaseudulla kuin kaupungeissakin. Yrityspalveluidemme ytimessä ovat elintarvike-, matkailu- ja hyvinvointipalveluyritykset. Järjestöpuolella ohjaamme käytännön tekoihin kuten hyönteishotellien rakentamiseen ja kasvisten käytön lisäämiseen.”

Hallituksessa jatkavat toimitusjohtaja Riitta Huhtala Keski-Pohjanmaalta, varakansanedustaja Susanna Koski Pohjanmaalta, maa- ja metsätalousyrittäjä Rauni Miettinen Hämeestä, maaseutuyrittäjä Tarja Tervo Kainuusta. Lisäksi hallitukseen kuuluu MKNK:n uusi toiminnanjohtaja, joka valitaan joulukuun aikana.

Varsinainen kokous päätti antaa MKNK:n hallitukselle tehtäväksi neuvottelukunnan perustamisen.

Kokouksessa myönnettiin elämäntyöpalkinto Oulun maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojalalle ansiokkaasta työstä sekä Oulun piirikeskuksen että koko Maa- ja kotitalousnaisten järjestön eteen.