Haemme ratkaisuja Ruokaviraston eläinrekisterin rajapintahinnoitteluun

1 min lukuaika

Uutinen· Lammas

Ruokavirasto on tehnyt päätöksen eläinrekisterin rajapinnan maksullisuudesta, joka tulee koskemaan myös lammastuotannon NettiKatras-ohjelmistoa.

Puna apila

Maksun suuruus ei ole vielä tiedossa. Olemme valittaneet päätöksestä hallinto-oikeuteen yhdessä Faban ja Mtechin kanssa. Haluamme tuoda Ruokaviraston tietoisuuteen alan todellisen tilanteen. Pidämme tilannetta kriittisenä eläintuottajien näkökulmasta, koska päätökset aiheuttavat merkittäviä lisäkustannuksia.

- Lampureiden näkökulmasta haluamme, että NettiKatraan hinta pysyy selkeänä ja ennakoitavana. Mielestämme rajapintamaksut eivät voi olla suuret, koska tuotannonala ei pysty kattamaan kustannuksia, jos ne nousevat. Lammastilojen pienen määrä vuoksi järjestelmien ylläpitokustannukset ovat lammastiloilla jo suhteellisen korkeat. Ymmärrämme hyvin viljelijöiden ahdingon ja pyrimme pitämään lammassovellusten hinnan mahdollisimman alhaisena. Käymme asiasta koko ajan neuvotteluja Ruokaviraston ja ministeriön kanssa ja haemme ratkaisuja, kertoo ProAgria Keskusten Liiton operatiivinen johtaja Jussi Juhola ja jatkaa, - Palaamme asiaan mahdollisimman pian ja tiedotamme asiakkaillemme heti, kun rajapintahinnoittelu selkeytyy.