Farmarin ohjelma on julkaistu - mukana paimennusta, poliitikoita ja yli 200 muuta ohjelmanumeroa

3 min lukuaika

Uutinen

Seinäjoella 4.-6.7. järjestettävän Farmari-maatalousnäyttelyn ohjelma on julkaistu.

Paimennusnäytöksiä Farmarissa

ProAgria Tapahtumat Oy
MEDIATIEDOTE
22.5.2024

Heinäkuun neljäs päivä Seinäjoella starttaavassa näyttelyssä on luvassa kolme päivää, neljä lavaa ja viisi kehää täynnä mielenkiintoista ohjelmaa maatalousalan ammattilaisille ja kuluttajille.

Katso päiväkohtainen ohjelma

Näytöksiä ja kilpailuja kotieläinkehissä

Farmarin kotieläinkentälle saapuu yli parisataa eläintä ja ohjelmaa on luvassa viidessä eläinkehässä.

- Lypsykarjanäyttelyitä järjestetään joka päivä, kehissä ovat esillä paimenkoirat ja lampaiden paimennus ja lihakarjaa paimentavat Farmarissa hevoset. Farmarissa pääsee tutustumaan eri rotuihin lampaiden, nautojen sekä hevosten rotuesittelyissä. Erilaisia käsittely- ja työnäytöksiä on kehissä joka päivä, kertoo kotieläinosaston päällikkö Arja Talvilahti.

Myös lapset pääsevät esiintymään omissa kisoissaan.

- Karitsankesyttäjäkilpailussa lapset kiertävät karitsan kanssa pienen temppuradan ja esittelevät käsittelytaitojaan. Lelulehmäluokassa kisataan pehmolelulehmän käsittelytaidoista, Talvilahti lisää.

Mukana ovat myös eläinmaailman julkkikset Suomen tuhmin poni Osmo sekä eteläpohjalainen ravikuningatar Akaasia.

Ajankohtaisia puheenvuoroja, paneeleita ja palkitsemisia

Farmari-lavalla Seinäjoki Areenassa teemoina ovat ajankohtaiset aiheet: kestävyys, vastuullisuus ja hyvinvointi. Torstaina ollaan kestävyys-teeman ympärillä, perjantaina perataan vastuullisuus-teemaa ja lauantaina mennään hyvinvointi-teema edellä.

- Torstaina on luvassa asiaa mm. kiertotaloudesta, kestävästä ja kannattavasta ruoantuotannosta, investoinneista ja datasta. Perjantaina pureudutaan suomalaisen villan maailmanmaineeseen, huoltovarmuuteen ja ruokaturvaan sekä riskien hallintaan maatiloilla. Lauantaina aiheina on mm. jaksaminen, maatalous alan osaaminen sekä vetovoima, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila kertoo.

Joka päivä on tarjolla myös ruotsinkielinen paneeli. Aiheena paneeleissa ovat torstaina investoinnit, perjantaina huoltovarmuus ja lauantaina osaaminen.

Paneeleissa on huikea määrä asiantuntemusta keskustelemassa asioista ja tulossa on valtava kattaus mielenkiintoisia puhujia ja keskustelijoita.

- Mukana paneeleissa ja keskusteluissa on mm. maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah Maa- ja metsätalousministeriö, valtiosihteeri Päivi Nerg MMM, puheenjohtaja Juha Marttila MTK, toimitusjohtaja Annikka Hurme Valio Oy, vähittäiskaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmä, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitto sekä kansliapäällikkö Pekka Pesonen MMM. Mukana torstaina myös eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta ja valtiovarain valiokunnan maatalousjaosto.

Ajankohtaisia avauksia ja mielenkiintoisia teemoja kuullaan myös Farmarin puistocornerissa, joiden aikataulut vahvistuvat myöhemmin.

- Cornereissa on napakoita puheenvuoroja eri teemoista mm. maatalousyrittäjyyteen, innovaatioihin ja kotiseutuun liittyen, Anttila jatkaa.

Farmarissa on myös mukana merkittäviä palkitsemisia mm. Tuottajalle kiitos -stipendien saajien palkitseminen, Maistuva maaseutuyritys-palkintojen jaot sekä tuotosseurannassa ansioituneiden kotieläintilojen palkintojen jako.

Lisäyksiä ohjelmaan on tulossa mm. metsäohjelman osalta. Tulossa on joka päivälle metsäohjelmaa, joka julkaistaan kesäkuun alussa.

Tapaa sometähdet ja inspiroidu kädentaidoista

Sometähtiä pääsee tapaamaan meet & greeteissä Farmarissa. Somevaikuttajista mukana ovat Maalaisjärki-kanavalta tuttu Anna Länsisalmi-Keisala, isännätär Anne-Mari "Amskidabamski" Tarkkio sekä somevaikuttaja Kasper "Korpedictus" Korpela.

Kädentaitotrendit ovat esillä Seinäjoki Areenan Taitolavalla.

- Lavalla esitellään mm. vuoden käsityötekniikkaa korinpunontaa ja luvassa on jännittävä neulonnan nopeuskilpailu. Mukana on myös kässäpodcastin tekijöiden haastattelu sekä mm. asiaa kosmetiikan raaka-aineiden saannista kotimaisen maatalouden sivuvirroista, kertoo toiminnanjohtaja Marja Hemminki-Haapoja Taito Etelä-Pohjanmaasta.

Katso koko ohjelma


Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Lisätietoja:

Kirsi Varila
näyttelypäällikkö, Farmari 2024
kirsi.varila@proagria.fi

040 196 4434

Kotieläinohjelma:

Arja Talvilahti
kotieläinosaston päällikkö, Farmari 2024
arja.talvilahti@proagria.fi

0400 168 489

Ammattiohjelma:

Suvi Anttila
yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto
suvi.anttila@proagria.fi

040 560 8551

Kädentaito-ohjelma:

Marja Hemminki-Haapoja
toiminnanjohtaja, Taito Etelä-Pohjanmaa
marja.hemminki-haapoja@taitoep.fi

044 5454370