Farmari-viikko on käynnissä - katso tärpit

3 min lukuaika

Uutinen

Farmari tarjoaa tuhdin paketin nähtävää ja koettavaa. Torstaina 4.7. avautuvasta Farmarista voidaan puhua kaikkien aikojen maatalousnäyttelynä.

Ihmisia farmarissa 2022

ProAgria Tapahtumat Oy
MEDIATIEDOTE 2.7.2024

Näyttelyyn osallistuvia eläimiä saapuu paikalle kaikkiaan runsas 200, näytteilleasettajia on yli 400 ja ohjelmanumeroita on yli 250.

Farmari-maatalousnäyttely kattaa kaikkiaan 22 hehtaarin suuruisen näyttelyalueen, mikä sisältää kotieläinkentän, konekentän, metsä-, erä- ja energiaosastot, Vanhat koneet -osaston, Farmarin torin täynnä markkinahumua, lähiruokaa, kädentaitoja ja muita yrityksiä ja järjestöjä.

Säänsuojaa riittää näyttelyssä, sillä Seinäjoki Areenan halleissa on sisätilaa. A-hallissa on osastoja ja B-hallissa on lounasravintola.

- Ilmastoitua sisätilaa on käytössä huikeasti reilun hehtaarin verran! Sadekuurot tai kuumuus eivät haittaa näyttelyvieraita sisäosastoihin tutustuessa tai pääravintolassa ruokaillessa, kertoo Farmari 2024 näyttelypäällikkö Kirsi Varila.

Lisäksi näytteilleasettajien teltoissa on tilaa, mikäli paahde tai sade pääsee yllättämään ulkona.

Ohjelmaa ammattilaisille ja kuluttajille

Farmarin ohjelmanumeroissa on otettu huomioon sekä ammattilaiset että kuluttajat. Ohjelmalavoja on neljä täynnä asiapitoista, ajankohtaista ja viihteellistä ohjelmaa. Farmariin saapuu monen monta julkisuuden henkilöä, muusikkoa, viihdyttäjää ja muutama tubettajakin on tavattavissa. Farmarissa tunnettuja kasvoja ovat esimerkiksi torstaina maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, perjantaina europarlamentaarikko Elsi Katainen ja lauantaina mobiilipelivirtuoosi Peter Vesterbacka.

Farmari-lavan runsaasta ohjelmatarjonnasta löydät sekä metsäaiheet kuin maaseudun investointeihin ja sukupolvenvaihdoksiin liittyvät mielenkiintoiset paneelikeskustelut että myös koulunpenkille istahtavat kansanedustajat. Katulavan viihdyttävässä ohjelmassa musisoidaan ja pistetään jalalla koreasti. Näyttelyisäntänä toimii Pöyrööt-sarjakuvantekijänä tuttu Arttu Seppälä. Taitolavalla esillä ovat uusimmat kädentaidon trendit, diy-paketit ja käsityöpuolen vaikuttajat. Puistocornerista pääsee ammentamaan tietoa tiiviissä muodossa monesta eri maatalouden ja maaseudun aiheesta.

Laaja ja kattava kotieläinosasto

Eläinkehiä on viisi, joissa pääsee tutustumaan lampaisiin, vuohiin, nautoihin, hevosiin, kanoihin, kalkkunoihin, laumanvartijakoiriin, alpakoihin ja aasiin. Erilaisia käsittely- ja työnäytöksiä on kehissä joka päivä. Lihakarjakehässä ja lypsykarjakehässä pääset kokemaan eläinten rotuesittelyt sekä lypsykarjanäyttelyitä. Lihakarjan paimennusnäytös hevosilla on yksi erikoisuus ohjelmanumeroissa.

Alkuperäiskarjan osastolla haastattelutuokiossa kuulet Miina Äkkijyrkkää. Halutessasi voit seurata iltalypsyä. Lammasalueen ohjelmassa ammattinäytöksien lisäksi lapsille karitsankesytyskisailua ja kerinnän SM-kisat. Hevospuistossa voi seurata mm. taontanäytöksiä.

Kotimaista ruokaa tarjolla

Nälissään näyttelyssä ei tarvitse olla. Näyttelyn ravintoloissa suositaan kotimaisuutta, paikallisia raaka-aineita ja luomutuotteita. Tärkeitä valintakriteereitä tuotevalikoimassa ovat olleet kotimaisuus, paikallisuus ja vastuullisuus. Lukuisissa näyttelyalueen ravintola-, grilli- ja kahviopisteissä tarjontaa on lounasmenuista burgereihin ja Sotkun munkkikahveihin.

Mikä Farmari?

Koko perheen tapahtuma Farmari-maatalousnäyttely tarjoaa asiaa ja elämyksiä kolmen päivän ajan 4.-6.7. Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristössä. Näyttely on avoinna torstaina 4.7.2024 klo 10-18, perjantaina 5.7.2024 klo 10-18 ja lauantaina 6.7.2024 klo 10-17.

#asiaajaelämyksiä #farmari2024 #seinäjoki

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö. Luvassa on kolme tapahtumapäivää, yli 400 näytteilleasettajaa, yli 200 eläintä ja yli 250 ohjelmanumeroa.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net