Farmari 2022 alue osittain loppuunmyyty - näytteilleasettajailmoittautuminen päättyy maaliskuun lopussa

3 min lukuaika

Uutinen

Mikkelissä 30.6. - 2.7.2022 järjestettävän Farmari-maatalousnäyttelyn näytteilleasettajapaikkamyynti on käynyt kiivaana

Farmari naytteilleasettajapaikkamyynti tiedote180322

Farmari 2022 alue osittain loppuunmyyty - näytteilleasettajailmoittautuminen päättyy maaliskuun lopussa

Mikkelissä 30.6. - 2.7.2022 järjestettävän Farmari-maatalousnäyttelyn näytteilleasettajapaikkamyynti on käynyt kiivaana ja muutamat alueet ovat jo lähes loppuunmyytyjä. Tapahtumaan odotetaan 75 000 kävijää ja 500 näytteilleasettajaa.

- Kiinnostusta näytteilleasettajaksi on Farmariin ollut niin paljon että esimerkiksi metsäosastoa olemme laajentaneet jo pariin otteeseen. Meillä on esillä laaja kattaus eteläsavolaista ja myös koko Suomen laajuista metsäosaamista. Metsäsektorilta meillä on myös tärkeä pääyhteistyökumppani Metsä Group luomassa tapahtumasisältöä, kertoo Farmari 2022 näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola.

Halukkaille näytteilleasettajille on pystytty raivaamaan alueelta lisää tilaa.

- Muutamat alueet ovat jo käytännössä loppuunmyyty. Olemme kuitenkin pystyneet vastaamaan tämän hetkiseen osastopaikkakysyntään laajentamalla alueita ja järjestämällä kenttiä uudella tavalla. Varaustilanne on sellainen että pieniä ja keskisuuria osastoja pystymme vielä ottamaan mukaan näytteilleasettajiksi, mutta isommat, yhtenäiset alkavat olla varattuina. Ilmoittautumisaika päättyy maaliskuun loppuun, mutta mikäli tilaa riittää, otamme ilmoittautumisia tämän jälkeenkin. Nyt alkavat olla viimeiset hetket ilmoittautua, jos tahtoo mukaan näytteilleasettajaksi, Mutka-Paintola kertoo.

Tapahtumalla järjestäjät tahtovat myös luoda toivoa ja uskoa alalle.

- Farmaria tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Ymmärrämme maatalouden tämänhetkisen vaikean tilanteen ja juuri siksi tahdomme näyttelyllä luoda uskoa ja toivoa maatalousalalle kohtaamisten ja sisällön kautta. Farmari on positiivinen, hyvänmielen tapahtuma. Elämyssisällön lisäksi meillä on asiasisältöä, jossa korostuu suomalainen ruokaketju ja sen tärkeys ja vastuullisuus tässä ja tulevissa hetkissä, Mutka-Paintola jatkaa.

Näyttelyssä halutaan nostaa esille ajankohtaista suomalaista ruoantuotantoa huoltovarmuuden näkökulmasta, miten se toimii, mikä merkitys sillä on ja miltä tuleva syksy ja ensi vuosi näyttää. Suomalaiseen ruoantuotantoon voi tutustua näytteilleasettajien osastoilla ja käydä keskustelua tilanteesta.

- Näytteilleasettajille Farmari tuo mahtavan mahdollisuuden kohdata alan ammattilaisia, kuluttajia ja päättäjiä. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden olla esillä ylpeästi ruoantuottajana ja mahdollisuuden olla keskustelemassa kotimaisen ruoantuotannon tärkeydestä. Näyttely on myös meille kaikille mahdollisuus saada esille viestiä huoltovarmuuden merkityksestä kotimaiselle ruoantuotannolle. Me Farmarissa tahdomme tuoda esille oikeaa tietoa maatalouden nykytilanteesta ja tässä näytteilleasettajat ovat ykkösroolissa, Mutka-Paintola korostaa.

Lisätietoja:

Kirsi Mutka-Paintola, Farmari 2022 näyttelypäällikkö, p. 043 826 7882

Farmari 2022 -maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä 30.6.-2.7.2022. Tapahtumapaikkana on täysin uudistunut näyttelyalue Kalevankankaalla, kahden kilometrin päässä Mikkelin torilta. Monipuolinen yli 13 hehtaarin näyttelyalue sisältää mm. laajan kotieläinkentän eläimineen ja tapahtumakehineen, kaksi monipuolista konekenttää sekä mielenkiintoisen metsäosaston. Muilla sisä- ja ulko-osastoilla esitellään mm. energiaratkaisuja, maaseutuyrittäjyyttä, lähiruokaa, kädentaitoja ja harrastamista. Lisätietoja: farmari.net

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja näyttelyitä ovat KoneAgria, Farmari-maatalousnäyttely, Peltopäivä, Pohjanmaan Peltopäivä sekä Jyväskylässä järjestettävä sadonkorjuutapahtuma Wemmi – Ween maan viljaa -markkinat. Näyttelyt ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja.

Lisätietoja: proagria.fi/proagriatapahtumatoy