Agri-INNO palkitsee maatalousalan innovaation 10 000 eurolla

2 min lukuaika

Uutinen

Suomen Messusäätiön 10 000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan maataloustoimialan innovaatiolle nyt neljättä kertaa. Nyt jos koska kaikki tuoreet innovaatiot ovat tervetulleita. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 30.9.2022 asti.

Agri INNO 2021 voittaja 1

Agri-INNO-palkinto annetaan henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnonsaajan valitsee raati, jossa on edustajat MTK:sta, Työtehoseurasta ja ProAgriasta sekä Maaseudun Tulevaisuudesta. Palkinto jaetaan 13.10.2022 MaatalousKonemessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Raati valitsee palkinnonsaajan. Vuonna 2022 raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta ja toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta sekä päätoimittaja Jouni Kemppainen Maaseudun Tulevaisuudesta.

Raati ottaa arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavia asioita: Palkinnon saaja on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä tai kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu. Innovaatio on edistänyt toimialan tuottavuutta tai kestävää kehitystä. Palkinnon saaja on tehnyt innovaatiota tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.

Tänä vuonna voittaja saatetaan päättää messuilla tehtävien lyhyiden esittelyjen perusteella. Loppusuoralle tässä tapauksessa valittaisiin enintään viisi innovaatiota. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 1.8. – 30.9.2022 lomakkeella, joka löytyy verkkosivuilta www.maatalouskonemessut.fi

Agri-INNO 2018 -palkinto myönnettiin GrainSenselle, joka on kehittänyt kädessä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen. Vuonna 2020 palkinnon sai Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen, joka on kehittänyt kokonaan maanalaisia langattomia maaperäantureita, joiden avulla päästään seuraamaan maaperän kosteus-, lämpötila- ja suolapitoisuusolosuhteita. Vuonna 2021 palkinnon voitti Tracegrow, joka on kehittänyt kiertotalousinnovaation paristokierrätykseen.

MaatalousKonemessujen uutuudet

Agri-INNO-palkinnon lisäksi MaatalousKonemessuilla julkaistaan alan medioiden valitsemat messujen uutuudet. Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut 13. – 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria yhteistyössä Messukeskuksen ja alan toimijoiden kanssa.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

www.maatalouskonemessut.fi, #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:

Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com

Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.c...