Osaamiseen kaikki perustuu, ihan kaikki!

2 min read

Kasvun keskellä

Voi sitä osaamisen määrää mitä maatilalla pitää osata. Mutta pitääkö kaikki osata itse?

Meira pia lohiluoma

Siihen että osaa viljellä! Osaa hoitaa eläimiä! Osaa muokata maansa! Osaa korjata koneita ja laitteita! Osaa tulkita raportteja ja ennusteita! Osaa ennakoida ja varautua! Osaa johtaa ja johdatella! Osaa kuunnella ja katsella! Osaa, osaa, osaa….voi sitä osaamisen määrää!

Osaamiseen kaikki perustuu mutta ei missään nimessä siihen, että ITSE osaa kaiken ja kaikesta kaiken, vaan siihen; että osaa valita rinnalleen oikeat kumppanit ja osaajat! Se vasta on osaamista parhaimmillaan!

Osaamisessa on siis kyse kumppanuudesta ja verkostoista? Kyllä!

Jos sinä olet ProAgrian asiakas, kumppani tai verkoston jäsen, onnittelen sinua osaamisestasi; osasit valita itsellesi ja yrityksellesi mitä parhaimmat kumppanit ja rinnalla kulkijat. Kirjoitan monikossa sillä mielestäni tämän päivän tiedon valtavirran pyörteissä emme voi turvata yrityksiämme siihen että yksi osaaja rinnalle riittää, vaan ympärillämme on oltava useampi, korva- ja silmäpari, kädet ja aivoitukset. Yhdessä olemme enemmän ja osaamme enemmän!

Osaamiseen perustuu ProAgrian kaikki tekeminen: osaavaan henkilökuntaan tekemään töitä teidän kanssanne kentällä! Osaavaan henkilöstö johtamiseen, jotta kumppaneinanne on koko ajan oikeita ihmisiä ja oikean tasoista osaamista! Osaavaan yritysjohtamiseen jotta me johtajina pystymme ohjaamaan ProAgria keskuksiemme tekemisiä vahvalla katseella tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin! Osaamiseen perustuu kaikki ProAgrian tekeminen!

Osataan olla tulevaisuudessakin viisaita, vahvistetaan kumppanuuksiamme ja verkostojamme – viedään osaamisellamme eteenpäin maailman upeinta ja varminta ruoantuotantoa, ollaan ylpeitä osaamisestamme – Yhdessä!

Suotuista, opettavaista, kumppanuuksien kautta onnistunutta kasvukautta koko valtakuntaan toivottaen

Meira-Pia Lohiluoma
ProAgria Lantbrukssällskapet