Etelä-Pohjanmaa

Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat

Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat

Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat
Maa- ja kotitalousnaiset jatkoivat ruokaperinteen tallentamista ja uudistamista toteuttamalla hanketta Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat.

Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat-hankkeessa olemme keränneet erilaisia ruokatarinoita. Kasassa niitä on rutkasi yli tavoitemäärän eli yli  100 tarinaa. Ruokatarinointi keskittyi usein lapsuusajan muisteluun ja erilaisiin ruoan ympärillä olleisiin käytänteisiin ja tapoihin. Jotkut teemat nousivat ylös tarinapajasta toiseen ja yksi niistä oli rosolli, salla tai sallatti. Rakkaalla ruoalla on monta nimeä, koostumusta, käyttötilannetta, valmistumistapaa ja tunnelmaa. Hanke muuntui matkan varrella hyvin sähköiseksi koronavuoden siivittämänä ja hankkeen tuloksia lähetettiin livestreamauksina Facebookin kautta järjestön omalla sivulla. Joulun alla toteutetussa Rosolli-livessä yhdistyi perinteinen juhlasalaatti ja nykyajan keino kertoa sen tarinaa.

 

Hanke on rahoitettu Leader-varoista Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiveri ry:n toimesta. Kumppanina hankkeessa toimi Turun yliopiston Seinäjoen elintarviketutkimuksen ryhmä.

 

Lue lisää: www.proagria.fi/ruokatarinat