Valtakunnallinen vieraslajiwebinaari

Valtakunnallinen vieraslajiwebinaari

28.10.2021

Kaikille avoin vieraslajiwebinaari. Ilmoittaudu 26.10. mennessä!

Valtakunnallisessa vieraslajiwebinaarissa on asiantuntijoita kertomassa mm. vieraslajien torjunnan rahoituksesta sekä jakamassa kokemuksia erilaisista torjuntamenetelmistä ja eri lajien torjuntakokemuksista. Vieraslajiwebinaari on kaikille avoin.

Vieraslajit ovat alun perin Suomen luontoon kuulumattomia lajeja, jotka ovat levinneet maahamme ihmisen mukana tahattomasti tai tarkoituksella. Vieraslajit ovat pitkään olleet tunnustettu ongelma jo Suomessakin, mutta viime vuosina vieraslajien esiintymät ovat hälyttävästi entisestään laajentuneet. Suomessa on haitallisista vieraslajeista oma kansallinen vieraslajiluettelo ja lisäksi EU on laatinut oman listan haitallisista vieraslajeista.

Haitalliseksi vieraslaji luokitellaan silloin, kun siitä aiheutuu selkeää haittaa alueen alkuperäiselle lajistolle, ne tuovat mukanaan tauteja tai ne aiheuttavat tuhoa mm. maa- ja metsätaloudelle. Haitallisien vieraslajien maahantuonti, kasvatus, myynti ja muu hallussapito sekä ympäristöön päästäminen on kielletty. Vieraslajien torjuntavastuu on ensisijaisesti maanomistajalla.

Ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta 26.10. mennessä ja saat Teams-linkin webinaariin.

Lisätietoja webinaarista voit kysyä Katri Erikssonilta.

Tervetuloa!

 

              

 

Webinaarin järjestää Haitalliset vieraskasvit hallintaan -hanke, joka on toiminut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa vuosina 2019-2021.

Tapahtuman ajankohta: 28.10.2021 09:00 - 13:00
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

HANKKEET

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut