Työnäytöksiä ja käytännönläheistä tietoa maan kasvukunnon parantamiseen

Paimio, Vahto ja Kemiönsaari

ProAgria Länsi-Suomi
Cc1f2586415829de653c4f7ba790023a

Miten varautua kuivuuteen ja liiallisiin sateisiin? Miksi hoitaa pellon tiivistymiä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia maan kasvukunnon parantamisen koulutustilaisuuksista.  

Koulutuksissa keskitytään pellon peruskunnostuksiin ja niiden suunnitelmalliseen toteuttamiseen, erityisesti vesitalouden hallintaan ja salaojituksiin, käytössä oleviin tuki- ja rahoitusvaihtoehtoihin, sekä toimenpiteistä saataviin talous- ja ympäristöhyötyihin.   

Tilaisuuksissa esitellään käytännönläheisten luentojen lisäksi kunnostustoimien toteutusta pellolla. Työnäytöksissä on mahdollisuus nähdä, millaista työnjälkeä syntyy mm. jankkuroinnista tai salaojien huuhtelusta. Samalla voi keskustella urakoitsijoiden ja asiantuntijoiden kanssa menetelmien käytöstä omilla lohkoilla.

Maan kasvukunnon koulutukset ja työnäytökset Vahdolla 7.8. ja Paimiossa 19.8.

Jankkurointi ja salaojahuuhtelu

Rusko, Vahto ke 7.8. klo 8.30-14

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan.

Tasauslanaus ja salaojahuuhtelu

Paimio, Sauvontie 109, 21510 Hevonpää, ma 19.8. klo 8.30-14

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan.

Ruotsinkielinen tilaisuus Kemiönsaarella

Yksi tilaisuuksista järjestetään ruotsinkielisenä Kemiönsaarella sen järjestää Suomen Talousseura. Seuraa Suomen Talousseuran viestintää.

Koulutukset osa Saaristomeri-ohjelman toteutusta

Saaristomeri-ohjelman tavoitteena on maatalouden vesiensuojelun edistäminen. Ohjelmassa vähennetään vesistökuormitusta kehittämällä tapoja pitää ravinteet pellossa ja parantamalla peltomaan rakennetta, etsimällä kustannustehokkaita ratkaisuja siirtää ravinneylijäämä alijäämän alueille, ja parantamalla valuma-alueiden vesienhallintaa.

Vahdon ja Paimion tilaisuuden järjestelyistä vastaa ProAgria Länsi-Suomi. Kemiönsaaren tilaisuuden järjesää Suomen Talousseura.

Ilmoittaudu Vahdon ja Paimion tilaisuuksiin alla olevalla lomakkeella tai klikkaa "Ilmoittautu/lue lisää".

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu