Puustia Pisnekseen

Puustia Pisnekseen

16.10.2018

Päivä on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka haluavat uutta virtaa toimintaansa: uusia toimintaideoita ja uusia yhteistyöverkostoja.

Puustia pisnekseen -päivä on tarkoitettu päijäthämäläisille yrityksille, jotka haluavat uutta virtaa toimintaansa: uusia toimintaideoita ja yhteistyöverkostoja sekä tietoa kehittämiseen saatavilla olevasta rahoituksesta. Ideointia vauhdittamassa on joukkorahoitusexpertti Doerz’n Tomi Virtanen.

Aamupäivällä saatuja ideoita työstetään iltapäivän työpajoissa, joita on mm. seuraavista aiheista: joukkorahoitus, palvelunmuotoilu, kansainvälistyminen, sosiaalinen media hyötykäyttöön, mistä rahoitusta uusiin ideoihin, energiatehokkuuden tuomat mahdollisuudet. Uusia yhteistyöverkostoja syntyy jo luontaisestikin päivän aikana.

Päivän ohjelma:

klo 8.30                               Kahvi ja ilmoittautuminen
klo 9.00                               "Kymppitonnista miljoonaan ja takaisin alas", kokemuksia joukkorahoituksesta / Doerz’n Tomi Virtanen
klo 10.00                             Yritysten kasvu ja kansainvälistyminen / Team Finland, Matti Nykänen 
klo 10.45                             Puustia hallitustyöskentelyyn / Hämeen Kauppakamari, Jussi Eerikäinen
klo 11.30                             Lounas (8,90 € omakustanteinen)
klo 12.30                             Työpaja 1 käynnistyy, valitse kiinnostava aihe ilmoittautumisen yhteydessä työpajoista A
klo 13.40                             Työpaja 2 käynnistyy, valitse kiinnostava aihe ilmoittautumisen yhteydessä työpajoista B
klo 14.40                             Kahvitauko ja verkostoitumista
klo 15-15.30                       Hellitä kehon jumituksista - vapauta mielen kireydet. Levollisella ja keskittyneellä mielellä syntyy parempaa tulosta. Päivi Vahtola Mindfulness hyvinvointiohjaaja MBCT.
klo 15.30-16.00                  Mahdollisuus jatkaa verkostoitumista vapaan seurustelun merkeissä

Saamme johdatuksen päivään joukkorahoitusteemasta Doerz’n Tomi Virtasen johdolla.

 

Työpajojen aiheet:

Valitse ilmoittautumisvaiheessa yksi työpaja riviltä A ja toinen riviltä B!

Digitalisaatio

 • Yrityksille digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia mm. toiminnan ja palveluiden tehostamiseen sekä parempaan asiakastyöhön. Keinovalikoima on laaja ja kattaa kaiken infran kehittämisestä ja pilvipalveluiden käyttöönotosta somemarkkinointiin. Tärkeää on pysyä vähintään kilpailijoiden ja asiakkaiden vaatimuksessa mukana, aina kuitenkin oman yrityksen kokonaisuus ja strategia huomioiden. Työpajan vetää Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy. Tervetuloa tilaisuuteen myös digisilmälasein varustettuna!

Sähköinen markkinointi

 • Tarvitsetko ideoita, inspiraatiota tai osaamista somen valloittamiseen? Saat askelmerkkejä, joilla saat somen tuottamaan tulosta. Selkeä strategia ja siitä johdettu suunnitelma varmistaa, että somesta saa kaiken hyödyn irti. Tuottamalla kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä, sisällöntuotantoon käytetty aika ei mene hukkaan. Tule kuulemaan parhaat vinkit ja käytännön esimerkit, miten somea voi hyödyntää markkinoinnissa! Somepajan vetää ProAgria Etelä-Suomen yritysasiantuntija Maija Pitkonen.

Joukkorahoitus

 • Onko sinulla liikeidea tai startup-yritys jonka voisi olla joukkorahoituskelpoinen? Tai olet muuten vaan kiinnostunut aiheesta? Työpajan jälkeen osaat suunnitella joukkorahoituskampanjan ja valita siihen oikeat työkalut. Joukkorahoitus on uudenlainen tapa kerätä yrityksen ulkopuolista rahoitusta. Työpajassa pääset testaamaan omaa ideaasi pienemmässä porukassa. Saat parhaat vinkit, mistä lähteä etenemään ja mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota.  Työpajan vetää yrittäjä Tomi Virtanen palkitun www.doerz.com -verkkopalvelun takaa. Tomilla on kokemusta useammasta jo toteutuneesta joukkorahoituskampanjasta.

Hankeneuvola

 • Ohjausta, neuvontaa ja opastusta suunnitteilla oleville hankeajatuksille. Yritysten tukimahdollisuudet pähkinänkuoressa. Hankeneuvolan vetävät Päijänne Leader, Leader EtPäHän toiminnanjohtajat ja ELY-keskuksen rahoitusasiantuntija Kari Palvaila.

Kansainvälistyminen

 • Uusille markkinoille meno vaatii kunnon valmistautumisen, jotta voidaan arvioida, kuinka onnistuttiin. Valmistautuminen tarkoittaa suunnitelmaa, tiedonhankintaa ja päätöksentekoa niiden pohjalta. Tarkastelun kohteena on niin tarjoama, osaaminen kuin resurssit peilattuna kohdemarkkinaan. Käydään yhdessä työpajassa läpi kansainvälistymisen ensiaskeleita ja vaihdetaan kokemuksia ja ajatuksia teeman ympäriltä, myös kansainvälistymisen rahoitusvaihtoehdot julkisella puolella. Työpajan vetää Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Team Finland Matti Nykänen.

Yritysryhmähankkeet

 • Maaseutuohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää toimintaansa yritysryhmähankkeessa. Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3-10 yritystä kehittää yhdessä toimintaansa ja samalla jokainen yritys voi myös kehittää omaa toimintaansa yrityskohtaisilla toimenpiteillä. Tuki taso on 75 %! Tule kuulemaan, miten Tainionvirran -yritysryhmähanke on lähtenyt kehittämään toimintaansa. Yrittäjiä yhdistää halu kehittää korkealaatuisia uusia yhteisiä matkailupalveluja ja -paketteja, jotka lisäävät alueen houkuttelevuutta matkailijoiden ja yritysasiakkaiden keskuudessa. Paikalla on Tainionvirran yritysryhmästä Timo Olkkonen, hankkeen projektipäällikkö Maija Pitkonen sekä ELY-keskuksen edustaja Antti Pitkänen.

Energiatehokkuus

 • Energia-asiat hallintaan. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan energiatehokkuuden parantamiskeinoista ja erilaisista vaihtoehdoista lämmitystavoissa. Työpajan vetää Energia Tehokkaasti Hämeessä -hankkeen bioenergia-asiantuntija Jari Toivoniemi Suomen Metsäkeskuksesta.

Palvelumuotoilu

 • Millainen on tulevaisuuden asiakas? Miten kuluttajakäyttäytyminen muuttuu tulevaisuudessa? Millaiset tekijät vaikuttavat asiakkaiden päätöksiin ja miten nämä tulisi huomioida tuotteita ja palveluita kehitettäessä? Työpajan vetävät Lahden ammattikorkeakoulun PALMA -palvelumuotoilulla uutta liiketoimintaa maaseudulle -hankkeen TKI-asiantuntijat Kati Kumpulainen ja Katariina Pakarinen.

Matkailu

 • Matkailudiili - matkailualan työvoiman kohtaannon toimenpideohjelma www.matkailutyo.fi. Työpajassa keskitytään ulkomaalaisen työvoiman hyödyntämiseen matkailun alalla - mitä haasteita ja esteitä sekä kriittisiä pisteitä löytyy yrityksissä työllistää ulkomaalainen. Kartoitetaan ja etsitään esteisiin ratkaisuja ja ideoita työllistämisen tueksi. Työpajassa on palvelumuotoilua ja sen asiantuntijavetäjänä on Matkailudiilin yksi palvelukokeilujen toteuttaja Anu Nylund/Mood of Finland. www.moodoffinland.fi

 

Tilaisuuden järjestää:

Päivän toteuttavat yhteistyössä Etpähä ry,  Hämeen ELY-keskus, Hämeen Kauppakamari, Lahden Ammattikorkeakoulu,  Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy, Päijänne Leader, Suomen metsäkeskus,  TE toimisto ja ProAgria Etelä-Suomi.

  

Lisäksi mukana yhteistyössä Päijät-Hämeen alueen kunnat.

 

 

 

Tapahtuman ajankohta: 16.10.2018 08:30 - 16:00
Lähiosoite: Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Postinumero ja -toimipaikka: 15140 Lahti
Hinta: Tilaisuus on maksuton. Lounas omakustanteinen.
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

 • Rahat riittämään!
  Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.