ProAgria Maitovalmennus
Solo Sokos Hotel Torni Tampere, Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

ProAgria Maitovalmennus 2022
kokoaa jälleen maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat Kestävää kannattavuutta -teeman ympärille Tampereelle marraskuussa.
Teema on nyt aiempaakin ajankohtaisempi. Tule mukaan ja osallistu pohdintaan, mistä löytäisimme keinoja maidontuotannon kannattavuuden kohentamiseksi kestävällä tavalla. Siten, että sekä me ihmiset että eläimet ja ympäristö voisivat hyvin.
Valmennuksen avaa käytännönläheinen ihmismielen huippuasiantuntija, aivotutkija, psykologi Ville Ojanen antaen keinoja muutosjoustavuuden lisäämiseksi muutoksissa. Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen tarjoaa SYKE:n Minna Kaljonen. Ohjelmassa on myös tietoa kyberturvallisuudesta sekä kestävän peltoviljelyn, eläinaineksen ja ruokinnan osa-alueista.
Tilaisuus pidetään kasvokkain Tampereen Sokos Hotel Tornissa marraskuun 2.-3. päivänä. Merkkaa kalenteriisi. Ohjelma ja ilmoittautumistiedot päivittyvät osoitteessa: proagria.fi
ALUSTAVA OHJELMALUONNOS
ProAgria Maitovalmennus 2022 – Kestävää kannattavuutta
Paikka: SOLO SOKOS HOTEL TORNI TAMPERE
Osoite: Ratapihankatu 43, 33100 TAMPERE
Aika: keskiviikko 2.11 – torstai 3.11.2022
Keskiviikko 2.11.2022
9:30 Kahvia ja suolaista purtavaa tarjolla
09:55 Tervetuloa
Matkalla muutokseen
10:00 Eväitä muutosjoustavuuden lisäämiseksi, aivotutkija, psykologi Ville Ojanen
11:15 Tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä – onko sellaista? tutkimusprofessori Minna Kaljonen, SYKE
11:45 Märehtijöiden rooli ruokaketjussa, Senior Advisor, työelämäprofessori Ilmo Aronen
12:00 - 13:30 Lounas ja minimessut
Tiedolla ohjataan ja johdetaan – miten varmistamme sen turvallisuuden
13:30 Tietoa ja paneeli kyberturvallisuudesta, ohjaajana varatoimitusjohtaja Jarkko Ilomäki, Mtech
14:15 Asiakascase – vahvistuu syksyllä
15:00 Kahvi ja minimessut
Maitotilan muutoskestävä rehuviljely
15:30 Ympäristön ja talouden kannalta optimoitu nurmien lannoitus, kehityspäällikkö Mervi Seppänen Yara
16:00 Asiakascase: Mitä miettii viljelijä? Vahvistuu syksyllä
16:30 Lannasta ravinteita ja energiaa (otsikko täsmentyy), Robert Harmoinen, Valio
17:00 Keskustelu
17:15 Päätös ja Yhteinen verkostoitumistilaisuus minimessujen yhteydessä klo 18:30 saakka
Torstai 3.11.2022
Kahvia tarjolla ei-yöpyjille
8:30 Tervetuloa!
Kestävästi kannattava maidontuotanto
8:35 Maitomarkkinakatsaus, Ilkka Pohjamo, Valio
9:05 Miten jalostaa muutoskestäviä ja ympäristöystävällisiä lehmiä?, Jukka Pösö, Faba
9:35 Keskustelu ja lyhyt tauko
10:00 Tehokas liharodun siemenen käyttö, Pirkko Taurén, Faba
10:30 ProCross –tutkitusti tuottavampia eläimiä risteytysjalostuksella, Elisa Ikonen ja Katja Tulppo, Faba
11:00 – 12:15 Lounas ja minimessut
Haastavatko kustannuspaineet tuotoksen ja terveyden?
12:15 Syksyn ruokintahaasteet ja niiden selättäminen tiloilla, Sini Kuiri, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Pötsi-hanke
12:45 Ruoki ja hoida hedelmällisyyttä, esittäjä vahvistetaan myöhemmin
13:15 Keskustelu ja tauko
13:45 CASE: Luomutiloilta oppeja ruokinta- ja hankintastrategiaan, esittäjä vahvistetaan myöhemmin
14:15 Kaiken takana on raha – vakavaa asiaa tuotantokustannuksista – esittäjä vahvistetaan myöhemmin
14:45 Keskustelu
15:00 Kahvit ja hyvää kotimatkaa!