ProAgria Maitovalmennus

Solo Sokos Hotel Torni Tampere, Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria Etelä-Suomi, ProAgria Länsi-Suomi, ProAgria Etelä-Savo, ProAgria Itä-Suomi, ProAgria Keski-Pohjanmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, ProAgria Oulu, ProAgria Lappi, ProAgria Keski-Suomi

Seminaarit

345fe2d5d90e397acbe5c54cf524fcbd

ProAgria Maitovalmennus 2022

kokoaa jälleen maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat Kestävää kannattavuutta -teeman ympärille Tampereelle marraskuussa.

Teema on nyt aiempaakin ajankohtaisempi. Tule mukaan ja osallistu pohdintaan, mistä löytäisimme keinoja maidontuotannon kannattavuuden kohentamiseksi kestävällä tavalla. Siten, että sekä me ihmiset että eläimet ja ympäristö voisivat hyvin.

Valmennuksen avaa käytännönläheinen ihmismielen huippuasiantuntija, aivotutkija, psykologi Ville Ojanen antaen keinoja muutosjoustavuuden lisäämiseksi muutoksissa. Ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän tulevaisuuteen tarjoaa SYKE:n Minna Kaljonen. Ohjelmassa on myös tietoa kyberturvallisuudesta sekä kestävän peltoviljelyn, eläinaineksen ja ruokinnan osa-alueista.

Tilaisuus pidetään kasvokkain Tampereen Sokos Hotel Tornissa marraskuun 2.-3. päivänä. Merkkaa kalenteriisi. Ohjelma ja ilmoittautumistiedot päivittyvät osoitteessa: proagria.fi

 

ALUSTAVA OHJELMALUONNOS

ProAgria Maitovalmennus 2022 – Kestävää kannattavuutta

Paikka: SOLO SOKOS HOTEL TORNI TAMPERE

Osoite: Ratapihankatu 43, 33100 TAMPERE

Aika: keskiviikko 2.11 – torstai 3.11.2022

Keskiviikko 2.11.2022

9:30                   Kahvia ja suolaista purtavaa tarjolla
09:55                 Tervetuloa  

Matkalla muutokseen

10:00                 Eväitä muutosjoustavuuden lisäämiseksi, aivotutkija, psykologi Ville Ojanen

11:15                 Tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä – onko sellaista? tutkimusprofessori Minna Kaljonen, SYKE

11:45                 Märehtijöiden rooli ruokaketjussa, Senior Advisor, työelämäprofessori Ilmo Aronen

12:00 - 13:30   Lounas ja minimessut  

Tiedolla ohjataan ja johdetaan – miten varmistamme sen turvallisuuden

13:30                 Tietoa ja paneeli kyberturvallisuudesta, ohjaajana varatoimitusjohtaja Jarkko Ilomäki, Mtech

14:15                 Asiakascase – vahvistuu syksyllä  

15:00                 Kahvi ja minimessut

Maitotilan muutoskestävä rehuviljely

15:30                 Ympäristön ja talouden kannalta optimoitu nurmien lannoitus, kehityspäällikkö Mervi Seppänen Yara  

16:00                 Asiakascase: Mitä miettii viljelijä? Vahvistuu syksyllä

16:30                 Lannasta ravinteita ja energiaa (otsikko täsmentyy), Robert Harmoinen, Valio

17:00                 Keskustelu

17:15                 Päätös ja Yhteinen verkostoitumistilaisuus minimessujen yhteydessä klo 18:30 saakka 

Torstai 3.11.2022

Kahvia tarjolla ei-yöpyjille

8:30                   Tervetuloa!

Kestävästi kannattava maidontuotanto

8:35                   Maitomarkkinakatsaus, Ilkka Pohjamo, Valio

9:05                   Miten jalostaa muutoskestäviä ja ympäristöystävällisiä lehmiä?, Jukka Pösö, Faba

9:35                   Keskustelu ja lyhyt tauko

10:00                 Tehokas liharodun siemenen käyttö, Pirkko Taurén, Faba

10:30                 ProCross –tutkitusti tuottavampia eläimiä risteytysjalostuksella, Elisa Ikonen ja Katja Tulppo, Faba

11:00 – 12:15  Lounas ja minimessut

Haastavatko kustannuspaineet tuotoksen ja terveyden?

12:15                 Syksyn ruokintahaasteet ja niiden selättäminen tiloilla, Sini Kuiri, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Pötsi-hanke

12:45                 Ruoki ja hoida hedelmällisyyttä, esittäjä vahvistetaan myöhemmin

13:15                 Keskustelu ja tauko

13:45                 CASE: Luomutiloilta oppeja ruokinta- ja hankintastrategiaan, esittäjä vahvistetaan myöhemmin

14:15                 Kaiken takana on raha – vakavaa asiaa tuotantokustannuksista – esittäjä vahvistetaan myöhemmin

14:45                 Keskustelu

15:00                 Kahvit ja hyvää kotimatkaa!

 

Lue lisää tapahtumasta