Pettu ennen ja nyt -webinaari

ProAgria Itä-Suomi

Webinaarit· Elintarvike

Fda0e258e31e2ba7a2bf5eb39371dae5

Pettua käytettiin menneinä aikoina pakon edessä leivän jatkeena. Tämä vanhan ajan hätäravinto tunnetaan kuitenkin nykyisin hyvänä ravintolisänä, ja kiinnostus petun ottoon ja käyttöön näyttää lisääntyneen. Nyt pettuun ja sen käsittelymenetelmiin pääsee tutustumaan usealla paikkakunnalla tulevan kesän alussa, pettukuun aikaan. Tapahtumat käynnistyvät webinaarilla. 

Ohjelma: 

16.00 Video Petun korjuusta Mikkelin Salonsaaresta 28.-29.5.
16.30 Tulevat pettutapahtumat esittäytyvät:
- Keski-Suomi: 8.6. Kolkanlahti, Saarijärvi
- Kainuu: 11.6. Riihipiha, Vuolijoki
- Pohjois-Karjala: 15.6. Puu-Juuka
- Petturyhmän yhteisosasto 17.–19.6. Metku-Metsäkulttuuripäivillä Suomen Metsämuseo Lustossa, Punkaharjulla.

17.00 Metsäkeskuksen puheenvuoro
17.30 Case Pettu, Venla Siltovuori
18.00 Petun korjuun historiaa, Vesa Rannikko
18.45 Petun käyttö ravintola, Sonja Haapakoski
19.30 Keskustelua ja tilaisuuden päätös

Pettupäivien järjestelyistä vastaavat Keski-Karjalan Kehittämisyhtiö Oy KETI, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset /ProAgria Itä-Suomi, Maaseudun Sivistysliitto, Etelä-Savon ammattiopisto, Savon ammattiopisto, Etelä-Savon Koulutus Oy, Suomussalmen Seurahuone, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus, Suomen Metsäkeskus sekä paikalliset kylä- ja kotiseutuyhdistykset. 

Ilmoittautumiset: https://keti.tapahtumakalenterit.fi/

Lue lisää tapahtumasta