PERUTTU Maa- ja kotitalousnaisten VALTAKUNNALLINEN NIMISUOJAKIERTUE

PERUTTU Maa- ja kotitalousnaisten VALTAKUNNALLINEN NIMISUOJAKIERTUE

15.11.2019

Merkittävä alkuperä – Nimisuojasta lisäarvoa ruoalle Maksuton luento- ja keskustelutilaisuus.

Maa- ja kotitalousnaisten VALTAKUNNALLINEN NIMISUOJAKIERTUE       -PERUTTU-

"Tavoitteena 20 uutta maantieteellistä nimisuojamerkintää maataloustuotteille ja elintarvikkeille vuoteen 2025 mennessä”

Nimisuojaukseen liittyvä infotilaisuus tarjolla Seinäjoella

  • perjantai 15.11. klo 12-15.30, Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, Seinäjoki.
     

KOHDERYHMÄ: tuottajat, elintarvikeyrittäjät ja kaikkia asiasta kiinnostuneet.

Suomalaisista maataloustuotteista ja elintarvikkeista 12 on saanut EU:n nimisuojauksen.  Suomen tavoite on saada rekisteröityä 20 uutta maantieteellistä merkintää EU-tasolla vuoteen 2025 mennessä. Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntijat yhteistyökumppaneineen auttavat nimisuojahakemusten tekemisessä eri puolella Suomea.

Nimisuoja on Suomessa vakiintunut nimitys, jolla tarkoitetaan suojattuja alkuperänimityksiä (SAN) ja maantieteellisiä merkintöjä (SMM) sekä aitoja perinteisiä tuotteita (APT) koskevia EU-tason laatujärjestelmiä. Suojausta voi hakea maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden, väkevien alkoholijuomien ja rypäleviinien nimityksille.

Nimisuojajärjestelmä on ollut Euroopan yhteisön laajuisena voimassa vuodesta 1992. Järjestelmän tavoitteena on suojata tuotteita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä ja huokeammilta väärennöksiltä sekä lisätä tuotteiden tunnettuutta ja helpottaa niiden markkinointia. Kuluttajalle suojaus on tae siitä, että tuotteen alkuperä, raaka-aineet ja valmistusmenetelmä tunnetaan.

Tällä hetkellä Euroopan yhteisössä on suojattu noin 3 400 nimitystä. Näistä nimityksistä 52 % on rypäleviinejä, väkevien alkoholijuomien osuus on 10 % ja loput lähes 1400 nimitystä ovat maataloustuotteita ja elintarvikkeita. Näistä eniten on suojattu hedelmien, vihannesten ja juustojen nimityksiä.

 

 

Lisätietoa:

Helsingin yliopisto/Ruralia-instituutti: erikoissuunnittelija Marjo Särkkä-Tirkkonen, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojatyöryhmän jäsen, p. 044 5906849, sp. marjo.sarkka-tirkkonen@helsinki.fi

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry: toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojatyöryhmän jäsen, p. 040 707 3223, sp. mirja.hellstedt@maajakotitalousnaiset.fi

Maa- ja metsätalousministeriö: neuvotteleva virkamies Maija Heinonen, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojatyöryhmän puheenjohtaja, p. 029 516 2082, sp. maija.heinonen@mmm.fi

Ruokavirasto: ylitarkastaja Piritta Sokura, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojatyöryhmän jäsen, p. 040 570 7024, sp. piritta.sokura@ruokavirasto.fi

 

Tapahtuman ajankohta: 15.11.2019 12:00 - 15:30
Lähiosoite: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2
Postinumero ja -toimipaikka: 60220 Seinäjoki
Hinta: Maksuton
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut