Paikallinen elintarviketuotanto ruokaturvan rakentajana
Etäyhteys

"YK-järjestöjen määritelmän mukaan ruokaturva tarkoittaa tilaa, jossa kaikilla ihmisillä on fyysiset, sosiaaliset ja taloudelliset mahdollisuudet saada riittävästi turvallista ja ravitsevaa ruokaa, ja joka vastaa heidän ruokatottumuksiaan sekä mahdollistaa aktiivisen ja terveen elämän."
Miksi on tärkeää, että alueellamme on paikallista ruoantuotantoa? Mitä ruokaturvan kehittäminen vaatii?
Tervetuloa 4. syyskuuta viettämään suomalaisen ruoan päivää ja kuulemaan asiantuntija- ja yrityspuheenvuoroja Suomesta ja Ruotsista sekä keskustelemaan lisää!
Ohjelma
- Kriisivalmius ja ruoka – kuinka Norrbottenissa opitaan rajat ylittävästä yhteistyöstä, asiantuntija David Ström, alueellinen valmius
- Kuinka viljelijä voi kehittää resilienssiä ja taloudellista kannattavuutta kriisitilanteissa, MTK Pirkanmaa, Huoltovarmuus on kannattavuutta -hanke
- Huoltovarmuustilana toimiminen, Jari Junno, Ojantakasen maatila
Ohjelmamuutokset mahdollisia.
Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää etäyhteydellä ClimateFood-hanke, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten ja Lapin ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittaa Interreg Aurora.