Opintomatka Hollantiin 28.-31.3.2023

Hollanti

ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Opintomatkatjaretket

Ec2992e9bc9cd0c5c00473ac166fb10e

Tervetuloa opintomatkalle tutustumaan hollantilaisiin maitotiloihin! Tilavierailukohteissa painopisteinä ovat ruokinnan onnistuminen ja taloudellisuus sekä hyvän eläinterveyden ylläpitäminen. Matkaan kuuluu myös maatalousinfopaketti Hollannin maataloudesta.

 

Tiistai 28.3.2023

Matkustuspäivä - Finnairin lennot

Vaasa-Helsinki klo 5.50-6.50

Helsinki-Amsterdam klo 8.10-9.45

Amsterdamin lentokentältä matkaamme tilausajobussilla kohti Rotterdamia ja nautimme yhteisen lounaan matkan varrella. Vierailemme iltapäivällä Rotterdamin satama-alueella sijaitsevassa ”kelluvassa navetassa” (Floating Farm). VIerailun jälkeen ajamme majoittumaan Amsterdamin pohjoispuolelle. Yhteinen illallinen.

Majoitus: Katwoude

 

Keskiviikko 29.3.2023

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen hotellista. Siirrymme bussilla Hollannin pohjoisosaan Afsljuitdjikin padon kautta. Vuonna 1933 valmistunut 35 km pitkä pato erottaa Pohjanmeren ja IJsselmerin tekojärven.

Vierailemme Wageningenin yliopiston Dairy Campuksella ja tutkimustilalla Leeuwardenissa. Yhteinen lounas. Vierailun jälkeen majoittuminen hotelliin Groningenissa. Yhteinen illallinen.

Majoitus: Groningen

 

Torstai 30.3.2023

Aamiainen hotellilla ja lähtö päivän tilavierailuille.

Vierailemme aamupäivällä Geert Jan Krakin lypsykarjatilalla Hoornsterzwaagissa Leeuwardenin lähellä. Tilan strategiana on parantaa ja ylläpitää lehmien kestävyyttä ruokinnan keinoin. Tilalla on 140 lypsävää ja 2 Lelyn lypsyrobottia. Uusi navetta tilalle on valmistunut vuonna 2014 ja siinä on otettu huomioon lehmien hyvinvointi. Tilalla on 78 hehtaaria peltomaata, joilla viljellään nurmea ja maissia. Nurmesta saadaan 5-6 satoa vuodessa. Pääperiaatteena on käyttää ruokinnassa mahdollisimman paljon korkealaatuista nurmisäilörehua. Rehuseoksessa lisänä on Espanjasta ostettua olkea, koska se on auringossa kuivanutta ja homeetonta sekä maissisäilörehua. Keskituotos on noin 10 000 kg vuodessa.

Vierailun jälkeen yhteinen lounas ja ajo seuraavaan tilakohteeseen. Iltapäivän tilakohde on Van Erpin perheen Midwolda Dairy Farm. Tilalla on noin 200 lehmän holstein-jalostuskarja (pääluku sis. hiehot) ja keskituotos 11 889 kg. Tilalla on 108 hehtaaria peltoa, joista 87 ha on nurmella, 17 ha maissilla ja 4 hehtaarilla viljellään sipulia. Lehmien rehu sisältää 70 % nurmisäilörehua ja 30 % maissia. Lypsy tapahtuu neljän Boumatic-lypsyrobotin voimin. Tilan omistajapariskunnasta molemmat työskentelevät tilalla ja lisäksi apuna on vanha isäntä sekä parin 4 lasta.Tilavierailun jälkeen palaamme takaisin samaan hotelliin Groningeniin. Yhteinen illallinen.

Majoitus: Groningen

 

Perjantai 31.3.2023

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen, ajo Amsterdamiin, jossa vapaata aikaa tutustua omatoimisesti nähtävyyksiin ennen lentokentälle menoa. Yhteinen lounas.

Saapuminen Amsterdamin Schipholin lentokentälle viim. klo 16.30.

 

Kotiinpaluu - Finnairin lennot
Amsterdam-Helsinki klo 18.50-22.10
Helsinki-Vaasa klo 00.05-01.05 (1.4.)

 

Matkatoimisto Farmimatkat pidättää oikeuden muutoksiin aikataulussa, ohjelmassa ja vierailukohteissa.

 

Matkan hinta
Etelä-Pohjanmaan alueelta tuleville henkilöille 980 e/hlö (sis. alv). Hinta muilta alueilta tuleville on 1540 e/hlö (sis. alv)

Hankkeen rahoituspohjasta johtuen etusijalla ovat osallistujat Etelä-Pohjanmaalta.

Hinta sisältää

  • Finnairin reittilennot Vaasa-Helsinki-Amsterdam. Amsterdam-Helsinki-Vaasa. Majoituksen keskitason hotellissa jaetuissa kahden hengen huoneissa aamiaisineen. 1 hengen huoneen lisämaksu on 240 €.
  • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset
  • Vierailukohteet
  • Suomalaisen AMK Agrologi-matkanjohtajan palvelut ja tulkkaus vierailukohteissa.
  • Matkanjärjestäjien marginaali-ALV, lentokenttäverot ja viranomaismaksut
  • Suojavarusteet vierailukohteisiin: kertakäyttöiset haalarit ja kenkäsuojukset

 

Lisäksi laskutetaan erikseen ruokapaketti 220 e/hlö (sis. 3 x yhteinen illallinen, 4 x yhteinen lounas)

Matkan hinta ei sisällä matkavakuutusta. Matkavakuutuksen hankkiminen on jokaisen osallistujan omalla vastuulla.

Sitovat ilmoittautumiset 19.1.2023 mennessä. Matkalle mahtuu 20 osallistujaa. Osallistumismaksun ensimmäinen erä laskutetaan heti ilmoittautumisajan umpeuduttua, toinen erä kuukautta ennen matkan toteutusta.

Noudatamme terveysviranomaisten yleisiä ohjeita ja suosituksia koronavirustilanteeseen liittyen.

Matka järjestetään matkatoimisto Farmimatkat oy:n kautta, tutustu matkaehtoihin.

Opintomatka on osa Pötsi -hanketta.

maatalousrahasto_2014-2020_lippu-ja-lause_fi.jpg (116 KB)

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu