Luonnonlaidunpäivä Pohjois-Karjalassa

Mustavaaran tila, Ruohosuontie 280, 81200 Eno, Suomi

ProAgria Itä-Suomi

Koulutukset ja kurssit· Näyttelyt

A29bd4aa683e3f8e699360a68773436e

Tervetuloa viettämään Luonnonlaidunpäivää Mustavaaran tilalle Enoon! 

Luonnonlaidunpäivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä lauantaina, jolloin juhlitaan luonnonlaitumia ja niiden hoitajia - laiduntavia eläimiä. Luonnonlaitumia ovat niityt, hakamaat ja metsälaitumet, joilla karja laiduntaa. Laiduntava karja säilyttää avointa maisemaa ja lisää luonnon monimuotoisuutta. Luonnonlaidun on elinympäristö monelle eri kasvi- ja hyönteislajille. Laidunnuksen  ansiosta luonnonlaitumilla elää useita sellaisia lajeja, joita ei tapaa muualla.

Mustavaaran tilalla on ylämaankarjaa sekä Aberdeen Angus -rotuista nautakarjaa.Tilan luonnonlaitumiin tutustutaan opastetuilla niittykasviretkillä klo 11 ja 13. Lisäksi tapahtumassa on tilan tuotteiden maistatusta, suoramyyntiä, luomutietoutta, kahvio ja poniratsastusta. Huippukokki Pasi Venäläinen valmistaa nyhtölihataskuja. 

Tapahtuman järjestää MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry:n Pellolta pöytään näkyväksi -hanke yhteistyössä Mustavaaran tilan ja Savo-Karjalan Luomuyhdistyksen kanssa.

Vapaa pääsy!

Valtakunnallisen luonnonlaidunpäivän järjestävät yhteistyössä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Luonnon- ja riistanhoitosäätiö, WWF, Metsähallitus, Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria ja Ruokavirasto.

Lisätiedot: Johanna Rinnekari, johanna.rinnekari@maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 301 2441

 

eu_logo_vaaka_vari.jpg

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu