Luomutuottajien opintomatka Tanskaan ja Etelä-Ruotsiin

Luomutuottajien opintomatka Tanskaan ja Etelä-Ruotsiin

06.04.2021

Tutustumme Tanskan ja Etelä-Ruotsin luomutiloille.

Matkaa siirretään koronavirustilanteen vuoksi. Uusi ajankohta varmistuu myöhemmin.

 

Tervetuloa Aikaa on- ja Luomumpi Varsinais-Suomi –hankkeiden luomumatkalle Ruotsiin ja Tanskaan!
 

Matkalla tutustutaan perinteisten viljakasvien ja erikoiskasvien luomuviljelyyn, kotieläintuotantoon sekä jalostukseen ja markkinointiin. Kuulemme myös uusista luomutuotannon innovaatioista.
Alustava matkaohjelma tarkemmin alla. Matkan järjestävät Aikaa On –hanke ja Luomumpi Varsinais-Suomi –hanke. 
 
Matka-aika:    Matka siirtyy koronavirustilanteen takia ajankohtaan 6.-9.4.2021.
Hinta:    Aikaa On –hankkeen pienryhmäläisille matkan hinta 740-870 €, muille 1000-1185 €. Hinta riippuu osallistujamäärästä.
 
Farmimatkat pidättää oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa ja aikataulussa.
Matkatoimisto    Farmimatkat Oy
 
Ilmoittautuminen matkalle on päättynyt.
 
Lisätietoja: Satu Näykki (yht.tiedot oikealla)
 

Alustava matkaohjelma:

6.4.2021
Majoittuminen hotelliin Kööpenhaminassa ja yhteinen tervetuliaisillallinen.

7.4.2021
Aamiainen hotellilla ja hotellilta uloskirjautuminen. Ajamme Fynin saarelle Haarbyyn (n. 190 km/2,5 h) Risbjerg Landbrugtilalle. Tila on ollut luomutuotannossa vuodesta 2007 alkaen. Peltoalaa on yhteensä 340 ha ja kasvivalikoima on monipuolinen; vehnä, ohra, kaura, ruis, lupiini ja härkäpapu. Sato edellä mainituista kasveista menee omien sikojen rehuksi. Lisäksi viljellään nurmen- ja apilansiementä myyntiin. Pieni osa viljellystä nurmesta tehdään säilörehuksi biokaasulaitosta varten. Viimeisenä kolmena vuotena tilalla on viljelty myös sokerijuurikasta luomusokerin tuotantoon. Tilalla on 300 emakkoa ja noin 6000 lihasikaa vuosittain ja sianlihantuotanto on tilan tärkein tulonlähde.

Lounaan jälkeen vierailemme Kragegaardenin tilalla Ringessä (7 km/45min). Tilan nettisivut: www.kragegaarden.dk. Tilalla on yhteensä peltoalaa noin 250 ha, joista 40 ha perunaa, 15 ha vihanneksia, 20 ha apilansiementä ja 170 ha viljaa. Viljasato jauhetaan omassa viljamyllyssä ja tila ostaa viljaa myös muilta luomutiloilta jauhontuontuotantoon. Viljamyllyn kapasiteetti on 500 tonnia/vuosi. Valmiita jauhotuotteet myydään suoraan tilalta. Tila on ollut luomutuotannossa vuodesta 1986 lähtien. Vierailun jälkeen ajo Odenseen (25 km/30 min), jossa majoittuminen hotelliin. Yhteinen illallinen.
Majoittuminen: Odense

8.4.2021
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Vierailemme luomukasvinviljelytilalla Själlannissa (kohde tarkentuu myöhemmin). Lisäksi iltapäivällä saamme kuulla Segesin luomuasiantuntijoiden luennon luomutuotannon uusista innovaatioista (tapaaminen Kööpenhaminassa). Päivän vierailujen jälkeen majoittuminen hotelliin Malmössa tai lähialueella. Yhteinen illallinen.
Majoitus: Malmö/Malmön lähialue

9.4.2021
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Ajo Kristianstadiin Etelä-Ruotsissa Skånen maakunnassa (100 km/1, 5h). Ensimmäinen vierailu on Fagraslätt-tilalla. Isäntä Per Modig toimii myös HIR Skånen luomukasvintuotantoneuvojana. Tila tekee yhteistyötä naapuritila Sixtorpin kanssa. Yhteensä heillä on viljelyksessä noin 160 hehtaaria peltomaata. Tilalla viljellään monipuolisesti eri kasveja, muun muassa musta- kidney - ja tarhapapuja, kvinoaa, linssejä, porkkanaa, sipulia, perunaa, rapsia, viljoja ja rehukasveja. Osa sadosta myydään verkkokaupan kautta (kvinoa, linssit, pavut).

Lounaan jälkeen toinen tilavierailu on Marcus Lundmarkin ja hänen vanhempiensa omistamalla luomutilalla Kristianstadissa (Lundmarks Lantbruk AB). Tilan noin 150 hehtaarin peltoalalla viljellään mm. mallasohraa, sokerijuurikasta, porkkanaa ja omenoita. Lisäksi tilalla on emolehmiä ja sikoja. Yksi tulonlähteistä on pienpanimo (www.klackabacken.se), jonka osakas Marcus on. Vierailun jälkeen ajamme Kööpenhaminan lentokentälle ja palaamme Suomeen.
 

Tapahtuman ajankohta: 06.04.2021 00:00
Hinta: Hinta riippuu osallistujamäärästä: Aikaa On –hankkeen pienryhmäläisille 740-870€, muille 1000-1185€.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut