Koulutus valuma-alueiden vesiensuojelurakenteista

Vesikasvillisuutta kosteikolla

Koulutus valuma-alueiden vesiensuojelurakenteista

07.09.2021

Janne Raassinan johdolla perehdytään maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteisiin 7.9. etätilaisuudessa ja 11.9. maastossa.

Koulutus maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteista 7.9. etänä ja 11.9. Valtimolla

Vesistön kunnostamisessa pelkkä vesikasvillisuuden niitto ei yksinään riitä, vaan tarvitaan toimenpiteitä valuma-alueella. Valuma-alueella tehtävät erilaiset kunnostustoimenpiteet luovat edellytykset vesistön tilan parantamiselle. Erilaiset vesiensuojelurakenteet, kuten kosteikot tai pohjapadot, vähentävät vesistöihin päätyvää kuormitusta.

Tilaisuuksissa perehdytään valuma-aluekunnostuksissa käytettäviin maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteisiin ensin teoriassa etätilaisuudessa ja samalla viikolla maastossa. 

Voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen tilaisuuteen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on välttämätöntä! Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Koulutus etänä (Teams) ti 7.9. klo 17.30-19.30 ja maastopäivä Valtimolla: la 11.9. klo 10-15

Kohderyhmä:  Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusyhdyshenkilöt sekä muut aiheesta kiinnostuneet, esimerkiksi koneurakoitsijat, maanviljelijät ja metsänomistajat.


Koulutuspäivä etänä ti 7.9. klo 17.30-19.30.

Ohjelma:

  • Ajankohtaista vesienhoidossa, ELY-keskuksen asiantuntija Kainuu / Pohjois-Karjala
  • Maa- ja metsätalouden vesiensuojelun rakenteet, Vesistö- ja Luontokunnostus Janne Raassina
  • KAIPO-verkon kuulumisia, Päivi Jokinen / Tuuli Mäkinen, Itä-Suomen MKN, ProAgria Itä-Suomi ry

Ilmoittaudu etätilaisuuteen (Teams) viimeistään edellisenä päivänä ma 6.9. klo 16 mennessä alla olevalla lomakkeella (ProAgrian tapahtumat-sivun lomake).

Saat Teams-linkin sähköpostiisi ennen tilaisuutta.


Maastopäivä la 11.9. klo 10-15

Paikka: Valtimo, Karhunpään kylätalo, Neitivirrantie 35, 75710 Karhunpää.

Valtimolla Kalliojärvellä maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteisiin tutustuminen maastossa, esimerkkeinä mm. pohjapato, laskeutusallas ja kosteikko. Oppaana toimivat kohteet suunnitellut Janne Raassina sekä Kalliojärven kyläyhdistyksen edustaja. Kohteille kuljetaan autoilla, yhteiskyydit mahdollisuuksien mukaan. Maastovarustus ja omat eväät mukaan. HUOM. Maastotilaisuudessa huomioidaan ajantasaiset koronarajoitukset.

Maastopäivään pääsee mukaan enintään 20 henkilöä. Ilmoittaudu maasto-tilaisuuteen Valtimolla viimeistään ke 8.9. klo 16 mennessä alla olevalla lomakkeella.


Tilaisuudet järjestää KAIPO-verkko yhteistyössä Suomen Metsäkeskuksen  SOPULI-hankkeen  (Sopeutumiskyvyllä uusiutumista ja liiketoimintaa maaseutumaisemaan) kanssa.

Lisätiedot: Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 3012409 tai Tuuli Mäkinen, tuuli.makinen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 043 8272308

Kainuun ELY-keskus hallinnoi Kainuun ja Pohjois-Karjalan yhteistä vesistökunnostusten asiantuntija- ja toimijaverkostojen vahvistamishanketta (KAIPO-verkko). Hanketta rahoitetaan Ympäristöministeriön käynnistämän vesiensuojelun tehostamisohjelman kautta. Lisätietoja: https://proagria.fi/hankkeet/kaipo

Tapahtuman ajankohta: 07.09.2021 17:30 - 19:30
Postinumero ja -toimipaikka: Etätilaisuus
Hinta: maksuton
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 06.09.2021 16:00
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.
Voit lähettää kysymyksiä etukäteen ja ilmoittaa esimerkiksi kimppakyydin tarpeesta.
Antamiasi tietoja käsitellään ProAgrian tietosuojalausunnon mukaisesti. https://www.proagria.fi/sisalto/proagrian-tietosuojaseloste-10047

Jaa

HANKKEET

  • Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusten asiantuntija- ja toimijaverkostojen vahvistamishanke

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut