Kokkolassa juhlitaan jälleen kekriä!

Kuva: Hanne Haapakoski

Kokkolassa juhlitaan jälleen kekriä!

16.09.2017 - 17.09.2017

Kokkolassa järjestetään 16.-17.9. uusi tapahtumaviikonloppu Suuri keskipohjalainen sadonkorjuujuhla - kekri

Ruoka on päärollissa uudessa tapahtumaviikonlopussa

Tapahtuman pääpaikkana on keskustan tuntumassa sijaitseva historiallinen Kruununvoudintalo joka juhlii tänä vuonna 350-vuotispäiviään. Talo pihapiireineen on jo itsessään nähtävyys perinnerakentamisesta ja vanhan ajan sisustamisesta kiinnostuneille.

Kävijöille on tarjolla monenlaista itse tehtyä perinneruokaa, kuten kasviskeittoa ja kahvipöydän herkkuja.
- Laitamme pihalle pitkät pöydät ja tuomme väen yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja ruuasta ankeimman pimeän ajan keskellä. Suomen juhlavuoden yhtenä teemana on yhdessä syöminen ja sitä me aiomme tehdä, Kruununvoudintalon emäntä Auli Saukko kertoo. 
- Entisaikoina kekriä vietettiin sadonkorjuun päätyttyä, yleensä pyhäinpäivän tienoilla lokakuun lopulla. Kekripidoissa pöydät notkuivat sadonkorjuun ja syysteurastuksen antimista. Juhlissa myös laulettiin, leikittiin, tanssittiin ja jopa ennustettiin tulevaa. Ruoka ja vuoden sato näyttelivät suurta roolia kekritapahtumissa, mutta yhtä lailla myös yhteinen tekeminen ja juhliminen.
 
Koko perheen tapahtuman ohjelma on suunniteltu perinteitä juhlistaen. Piiat käyskentelevät kruununvoudintalon pihalla, kruununvouti kertoo tarinoita menneistä ajoista, kävijät pääsevät seuraamaan työnäytöksiä ja kansanmusiikki soi. Pihapiiriin tulee myös lampaita ja muita kotieläimiä lasten iloksi. Myyntikojujakin tulee useampia, mutta paikalle ei oteta lakukauppiaita, vaan painotus on syksyn sadon ja lähituotteiden myynnissä.
 
Kynttiläkävelyä siirtolapuutarhassa

Sunnuntaina kekrijuhla vaihtaa paikkaa Tullimäen siirtolapuutarhaan, jossa pääsee tutustumaan muutamaan siirtolapuutarhamökkiin ja niiden piha-alueisiin sekä kiertämään tunnelmallisen kynttiläkävelyreitin.
- Tähän aikaan luonto lähtee jo valmistautumaan talviunille ja palstoilla tehdään syksyn töitä. Meillä on yhteensä 85 palstaa ja yhteiset tilat, joten siirtolapuutarhassa on kovasti kaikille nähtävää, Tullimäen siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Ulla Nukarinen kertoo.

Tapahtumaviikonloppu on osa Suomi 100 – juhlavuotta, jota maa- ja kotitalousnaiset juhlivat Maistuva maaseutu – teemalla. Teemaan liittyviä muita kekritilaisuuksia järjestetään useissa kunnissa Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistyksien toimesta.

Tapahtuman järjestäjinä ovat ProAgria Keski-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset, Kokkolan Energia, MTK Keski-Pohjanmaa, Kokkotyö-säätiö ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino. Mukana ohjelmatuotannossa ovat Kokkolan kotitalous- ja puutarhaseuran naiset, Keski-Pohjanmaan lammaskerho, Keski-Pohjanmaan Konservatorio, AjanKaiku ja Tullimäen siirtolapuutarhayhdistys.

Katso tästä lauantain ohjelmanumerot Kruununvoudintalolla 16.9. klo 10-16

Katso tästä sunnuntain ohjelmanumerot Tullimäen siirtolapuutarhassa 17.9. klo 14-20

 

Tapahtuman ajankohta: 16.09.2017 10:00 - 17.09.2017 20:00
Lähiosoite: Kruununvoudintalo, Kaarlelankatu 43

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.