Kasvinsuojeluruiskun testaus Kesälahti-Kitee | ProAgria Koko Suomi

Kasvinsuojeluruiskun testaus Kesälahti-Kitee

Kasvinsuojeluruiskun testaus Kesälahti-Kitee

29.05.2017

Varaa aika mahdollisimman pian. Yhteistestauspaikka varataan ilmoittautuneiden mukaan.

Ammattikäytössä olevat kasvinsuojeluaineiden levitysvälineet on testattava

Kasvinsuojeluaineista annettu laki (1563/2011) tuli voimaan 1.1.2012. Tämän lain mukaan kasvinsuojeluaineita saa levittää vain tähän tarkoituksen sopivilla, hyväkuntoisilla ja turvallisilla välineillä. Ammattimaiseen kasvinsuojeluaineiden levitykseen saa käyttää vain levitysvälinettä, joka on virallisesti testattu viiden vuoden sisällä. Vuodesta 2020 lähtien testausväli lyhenee kolmeen vuoteen. Testauksen saa tehdä vain Tukesin hyväksymä testaaja. Testattu laite merkitään hyväksytty –tarralla. Testauspöytäkirja on säilytettävä viisi vuotta testauksesta.

Pääsääntöisesti kaikki ammattikäytössä olevat ruiskut on testattava, myös ympäristökorvausjärjestelmän ulkopuolella olevat ruiskut. Lain ja asetusten mukaisen siirtymäsäännöstön mukaan levitysvälineen ensimmäinen testaus on tehtävä 26.11.2016 mennessä. Testausvelvoite koskee myös juna- ja ilma-alusten levitysvälineitä. Ympäristökorvauksen ehtojen mukaisesti testattu ruisku on testattava, kun edellisestä testauksesta on kulunut viisi vuotta.

Uudet kasvinsuojeluaineiden levitysvälineet täyttävät lain ja asetuksen mukaiset vaatimukset. Näiden uusien laitteiden kohdalla ensimmäinen testaus on voimassa viisi vuotta laitteen hankinnasta. Jos kasvinsuojeluaineiden levitysväline on testattu toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa ja testaus täyttää laissa asetetut vaatimukset testauksesta, hyväksytään tämä testaus myös Suomessa.       

Normaali testausaikataulu (ryhmä 1). Nämä levitysvälineet on testattava ensimmäisen kerran 26.11.2016 mennessä ja sen jälkeen viiden vuoden välein (vuodesta 2020 lähtien kolmen vuoden välein).

A.     Vaakasuoralla ruiskutuspuomilla varustetut levitysvälineet, mukaan lukien kylvökoneeseen asennetut kasvinsuojeluruiskut ja riviruiskut, joiden puomi on yli 3 metriä
B.     Levitysvälineet pensaiden ja puiden ruiskutukseen
C.     Kiinteästi asennetut ja osaksi liikuteltavat levitysvälineet, joissa ruiskun säiliö ≥ 25 l tai käyttöpaine on ≥ 15 bar tai puomi on yli 3 metriä leveä
D.     Puimuriin asennetut levitysvälineet, yli tai alle 3 metriä
E.      Junaan asennetut levitysvälineet
F.      Ilma-alukseen asennetut levitysvälineet
G.     Kylvökoneeseen asennettu jauhepeittain (Huom! Nämä siirtyvät ryhmään 2, vuoden 2016 aikana)
H.     Muut välineet

Poikkeava testausaikataulu (ryhmä 2). Nämä levitysvälineet on testattava ensimmäisen kerran 26.11.2016 mennessä ja sen jälkeen kymmenen vuoden välein.

I.       Vaakasuoralla ruiskutuspuomilla varustetut levitysvälineet, mukaan lukien riviruiskut, joiden puomi on korkeintaan 3 metriä leveä (käyttö vähäistä)
J.       Kiinteästi asennetut ja osaksi liikuteltavat levitysvälineet, joissa ruiskun säiliö on alle 25 l ja käyttöpaine on alle 15 bar ja puomi on korkeintaan 3 metriä leveä
K.      Paikalliskäyttöön tarkoitetut sumuruiskut ja kuumasumutuslaitteet (kylmä- ja kuumasumuruiskut), pois lukien kannettavat ja käsikäyttöiset
L.      Siementen teolliset peittauslaitteet
M.    Sivelylaitteet, pois lukien kannettavat ja reppuruiskutyyppiset sivelylaitteet

Testauksesta vapautettavat levitysvälineet

N.     Kannettavat levitysvälineet ja reppuruiskut
O.     Viljaruuviin asennetut peittauslaitteet
P.      Perunanpeittauslaitteet varastossa tai istutuskoneessa, pois lukien puomiruiskutyyppiset perunanpeittauslaitteet
Q.     Metsäkoneen hakkuupäähän ja taimikonhoitolaitteeseen asennetut levitysvälineet

Tukes on riskien arvioinnissa tarkastellut myös kastelulaitteet ja lannoiterakeiden levitykseen tarkoitetut raelevittimet, joilla levitetään joskus kasvinsuojeluaineita. Nämä laitteet eivät ole lain määritelmän mukaisia kasvinsuojeluaineiden levitykseen tarkoitettuja laitteita, joten niitä ei tarvitse testata. 

VARAA TESTAUSAIKA MAHDOLLISIMMAN PIAN. TARKEMPI PAIKKA JA AIKA ILMOITETAAN TESTAUKSEEN TULEVILLE.

YHTEISTESTAUSPAIKAT SUUNNITELLAAN TESTAUKSEEN ILMOITTAUTUNEIDEN LEVITYSVÄLINEIDEN MUKAAN.
TESTAUKSEEN TULEVAT RUISKUT ON OLTAVA PUHTAITA. TÄYTÄ SÄILIÖ PUHTAALLA VEDELLÄ NOIN PUOLILLEEN.
RUISKUISSA TULEE OLLA MUKANA VÄHINTÄÄN 15 LITRAN VETOINEN PUHDASVESISÄILIÖ, JOSSA ON AUKI PYSYVÄ HANA.

Varaukset: alla olevalla lomakkeella tai p. 040 301 2415 / Ilpo Kiviranta

Tapahtuman ajankohta: 29.05.2017 08:00 - 16:00
Lähiosoite: ilmoitetaan myöhemmin testausajan varanneille
Hinta: 137euroa / kpl + alv
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.