Siirrettävien maitomittareiden testaus

ICARIN sääntöjen mukaan tuotosseurannan maitomittarit tulee testata kahden vuoden välein, jotta tuotokset pysyvät virallisina. ProAgria testaa maitomittareita keskitetysti Riihimäellä.

Kun siirrettävien maitomittareiden testaus on ajankohtainen, ProAgria Etelä-Suomen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja opastaa mittareiden lähettämisessä. 

Olemme koonneet tälle sivulle ohjeet maitomittareiden lähettämisestä testaukseen. Muistathan lähettää mittarit testaukseen heti mittalypsyn jälkeen, jotta ne ehditään testata ennen seuraavaa koelypsyä. 

Ohjeet tuotosseurannan maitomittareiden testaukseen

1. ProAgria Etelä-Suomesta ollaan teihin yhteydessä, kun testauksen ajankohta lähestyy. Samalla varmistetaan varaosien vaihdon tilanne, annetaan ohjeet lähettämiselle sekä kerrotaan hinnoittelusta.  Maitomittarin testauksen hinta on 55 €/mittari ja huoltolisä huoltoa vaativille mittareille on 35 €/mittari.  Hintoihin lisätään alv 24 %. 

2. Mittarit lähetetään erillisellä maitomittarilaatikolla, joita voi tilata omasta tuottajakaupasta. Tilaa laatikoita tarvitsemasi määrä. Huomioi laatikon koko:  yhteen laatikkoon sopii 2 kpl MKII, 3 kpl Waikato ja 4 kpl Tru-Test/MM6 mittareita. Tru-Test sopii, jos näytelaite on irrotettu, se pitää olla kuitenkin mukana laatikossa. Vielä laatikkoa ei tarvitse maksaa. Maitomittarilaatikon hinta laskutetaan postikulun yhteydessä ja kuuluu postituksen hintaan. 

Koronavirusepidemian vuoksi tällä hetkellä kaikki mittarit lähetetään postitse testaukseen. Muuten toiminta jatkuu testauksen osalta normaalisti.

3. Täytä laatikon päälle tietosi ja pakkaa mittarit laatikkoon. Mittarit lähetetään testauspisteeseemme postimaksutta asiakaspalautustunnuksella 654105 (tunnus kerrotaan postivirkailijalle). Raha ei siis liiku tässä vaiheessa, vaan asiakaspalautustunnus toimii paketin lähetysosoitteena ja maksuna. 

4. HUOM! Jotta mittarit kulkevat ehjänä testaukseen, ne pitää suojata hyvin lähetystä varten. Pakkaa mittarit niin, että ne eivät kosketa toisiinsa. Irrota myös mahdolliset näytelaitteet, jotta saat mahtumaan ne hyvin laatikkoon. Jätä isot maitoletkut pois. Laita paljon pehmustetta eri mittarien väliin ja täytä laatikko esim. sanomalehdillä niin, etteivät mittarit pääse vapaasti liikkumaan. 

5. Mittarit puretaan, pestään, testataan ja tarvittaessa huolletaan Riihimäellä. Jos testauksessa tai huollossa tulee jotain erityistä vastaan, otetaan teihin yhteyttä sen osalta. 

6. Mittarit palautetaan postitse kotiinkuljetuksella. Kotiin toimitusta yritetään kerran, sen jälkeen mittarit ovat noudettavissa omasta postista. Kun laatikot lähtevät Riihimäeltä, lähtee teille siitä tekstiviesti.

7. Kun vastaanotatte laatikot ja mikäli joku laatikko on rikki, pitää asiasta heti reklamoida postin toimihenkilölle. Laatikon rikkoutuminen on todella harvinaista, mutta jos niin käy, täytyy vakuutuksen vuoksi asiasta huomauttaa heti postinjakajalle. 

8. Testauksesta lähetetään lasku testauksen jälkeen. Samalla laskutetaan myös mahdolliset varaosat sekä postikulu, joka vaihtelee lähetettyjen laatikoiden mukaan.

 

Lisätietoja 

Tuotosseurannan asiakaspalvelu (09) 8566 5980, tuotosseuranta@proagria.fi 

Testausaikojen yhteyshenkilö:
Merja Hietamäki, ProAgria Etelä-Suomi, puh. 050 345 5449

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut